Ventoux

• DVD

€15,99

€14,99

Je bespaart 6%

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

VENTOUX: (DVD-FILM) Vier mannen, vrienden van weleer, beklimmen op hun racefiets de Mont Ventoux, zoals ze dat 30 jaar geleden ook deden. En ze doen wat mannen zo goed kunnen: loodzware ernst en slap ouwehoeren moeiteloos afwisselen. Totdat hun jeugdvriendin, de prachtige Laura zich meldt en de spoken uit het verleden zich aandienen.
In een hedendaagse en herkenbare mix van hilariteit en weemoed overwint de vriendschap, die juist door dat verleden een vriendschap voor het leven blijkt.

Regie: Nicole van Kilsdonk
Cast: Kasper van Kooten, Wilfried de Jong, Wim Opbrouck, Leopold Witte

Inmiddels al meer dan 100.000 bioscoop bezoekers!

In de pers

Sterk acteerwerk. Fans van het boek zullen niet teleurgesteld zijn.  
NIEUWE REVU  


Reviews & recensies

Ventoux is de verfilming van het supersuccesvolle boek Ventoux.

En waar het Boekverkoperspanel van DWDD het ‘Een oerboek over vriendschap' noemen, noemen wij de film een oerfilm. Die in de buurt komt van de klasse van het boek. Het verhaal zit gewoon goed in elkaar, geen wonder dat men besloot er een film van te maken. Begin jaren ‘80 maken vijf vrienden uit de Achterhoek een wielertocht naar de top van de legendarische Mont Ventoux, vergezeld door de verleidelijke Laura. Bij de afdaling komt een van de vrienden, Peter, om het leven. De rest van de groep voelt zich schuldig en de dood van Peter wordt een taboe. Ruim dertig jaar later besluiten de vrienden terug te gaan naar die mythische berg om hun vriendschap terug te vinden en hun schuldgevoel kwijt te raken. Wagendorps boek is een ode aan mannenvriendschap en wielrennen, helder verteld in korte en snelle alinea’s. De film is minder snel en juist daardoor zo in evenwicht met het boek.

Bekijk alle reviews van Ivo Daemen 


Details:

EAN8718836862311
TaalNederlands
UitvoeringDVD
Verschijningsdatum
Afmetingen193 x 142 x 15 mm.
Gewicht138 gr.

Recent bekeken producten