Ultimate History Of The Messerschmitt

Regisseur(s): Bruce Vigar

Acteur(s): • DVD

€17,99

€16,99

Je bespaart 6%

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In deze documentaire volgen we de ontwikkeling van de Messerschmitt Bf 109, de revolutionaire jager die overal verscheen waar de Luftwaffe actief was. De Bf 109 werd de meest gebouwde jager van z’n tijd. Na de oorlog vloog de Spaanse luchtmacht nog jarenlang met Bf 109’s die ironisch genoeg waren uitgerust met de Rolls-Royce Merlin motor van zijn aartsvijand uit de oorlog, de Spitfire.

Een andere hoofdrol in dit programma is weggelegd voor ’s werelds eerste operationele straaljager, de Me 262. Alleen al aan deze primeur heeft hij zijn ereplaats in de luchtvaartgeschiedenis te danken, maar de Me 262 was meer dan dat. Met zijn pijlvleugels en zijn geheel bewegende stabilo stelde hij de norm voor de generaties straaljagers die volgden.

De Me 262 kwam net te laat om een beslissende invloed op de luchtoorlog te hebben. Een tekort aan grondstoffen, een verkeerde inzet en onophoudelijke Geallieerde bombardementen verhinderden dat het toestel zijn grote beloften kon waarmaken.

Andere toestellen die in deze Messerschmitt-kroniek niet ontbreken, zijn de zware Bf 110 escortejager en de spectaculaire Me 163 Komet onderscheppingsjager met raketvoortstuwing.

Details:

EAN5400644022683
TaalEngels
OndertitelingNederlands
UitvoeringDVD
Speelduur46
Verschijningsdatum
Schermformaat4:3
GeluidsformaatStereo
LeeftijdsindicatieOnbekend
Afmetingen190 x 136 x 15 mm.
Gewicht100 gr.
Regio2   0 (Regiovrij)
1 (VS; Canada)
2 (Europa; Midden Oosten; Japan; Zuid Afrika)
3 (Zuidoost Azië; Zuid-Korea; Taiwan; Hong Kong)
4 (Australië; Nieuw-Zeeland; Zuid Amerika)
5 (Ex-USSR; Indiaas subcontinent; Afrika)
6 (China)

Extra's

  • HOOGTEPUNTEN UIT DE LUCHTVAART

Recent bekeken producten