Three By Rambert

• DVD

€ 35,99

1 - 2 Weken

Gratis verzending

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Intimate Pages
De muzikale en thematische basis voor het ballet Intimate Pages van choreograaf Christopher Bruce was het Viool Kwartet No. 2 van de Tsjechische componist Leos Janácek. Bruce leende zelfs de titel van het kwartet voor zijn choreografie. De componist schreef dit delicate en ingenieuze werk in 1928 - het laatste jaar van zijn leven – onder invloed van een onbeantwoorde liefde. Het ballet brengt zowel de vreugde als de smart die de muziek uitdrukt over Lonely Town, Lonely Street

Robert North’s jazz ballet Lonely Town, Lonely Street - waar hij zelf aan deel neemt - is een vurig en energiek portret van een eenzaam personage in de grote stad. Het werk ontleent zijn titel aan de muziek van Bill Withers. Het decorontwerp van Andrew Storer schetst aan de hand van brandtrappen een beeld van een achterbuurt in een Noord Amerikaanse metropool.

Sergeant Early’s Dream
Verweven met het muzikaal idioom van Engelse, Ierse en Amerikaanse volksmuziek, vertelt Christopher Nolan’s werk Sergeant’s Early Dream een verhaal van migratie van de Oude naar de Nieuwe Wereld. De gedachten van de emigranten zijn vervuld van treurnis als zij hun bekende omgeving, familie, vrienden en wortels achter zich laten.Toch ontdekken ze dat ze in zichzelf hun eigen cultuur meedragen waardoor ze zich thuis kunnen voelen. Als gevolg hiervan verwijst het ballet regelmatig naar een vorig bestaan: de volklore van de Oude Wereld en het harde leven, de liefdes en tragedies van de mensen die ze kenden.

Chistopher Bruce, één van de leidende Britse choreografen, is nauw verbonden met de Rambert Dance Company. Hij werd er opgeleid en werd lid van het gezelschap in 1963 waarna hij snel tot één van de toonaangevende dansers uitgroeide. In 1969 creëerde hij het eerste van vele baletten voor het gezelschap. Van 1975 tot 1979 leidde hij het gezelschap om in 1996 – na een periode als free lance choreograaf – terug te keren als artistiek directeur.

Details:

EAN4006680102849
TaalDuits, Engels, Frans, Spaans
UitvoeringDVD
Speelduur101
Verschijningsdatum
Schermformaat4:3
GeluidsformaatDolby Stereo
LeeftijdsindicatieAlle Leeftijden
Afmetingen190 x 136 x 15 mm.
Gewicht100 gr.
Regio2   0 (Regiovrij)
1 (VS; Canada)
2 (Europa; Midden Oosten; Japan; Zuid Afrika)
3 (Zuidoost Azië; Zuid-Korea; Taiwan; Hong Kong)
4 (Australië; Nieuw-Zeeland; Zuid Amerika)
5 (Ex-USSR; Indiaas subcontinent; Afrika)
6 (China)
  

Extra's

  • PAL/REGIONS 2+5 W/CHRISTOPHER BRUCE/THOMAS GRIMM

Recent bekeken producten