Symphony No.3-Eroica

• DVD

€ 22,99

1 - 2 Weken

Gratis verzending

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Met zijn ‘Eroica’ symfonie nam Ludwig van Beethoven (1770-1827) de definitieve stap weg van de ‘klassieke’ symfonie van de 18e eeuw naar de ‘grote’ symfonie van de 19e. Zijn derde symfonie is een sleutelwerk in het repertoire van ieder symfonieorkest. De grensverleggende elementen van het werk zijn haar ongebruikelijke schaal, gedurfde orkestratie, en vooruitstrevende harmonieën.

De symfonie droeg oorspronkelijk de titel ‘Sinfonia grande, intitolata Bonaparte’ (grote symfonie, genoemd naar Napoleon). Beethoven was een enthousiaste voorstander van de idealen van de Franse revolutie: vrijheid, gelijkheid en broederschap. Maar toen hij vernam dat Napoleon zichzelf tot Keizer had laten kronen, verwijderde hij Bonaparte’s naam van de titelpagina en klaagde: ‘Ook hij is niet meer dan een normaal mens. Nu zal hij de mensenrechten vertrappen en een tiran worden!’

Kent Nagano beschouwt Beethoven’s derde symfonie als een ‘radicale stap voorwaarts in muzikaal en symfonisch denken.’ Haar impact ‘reikt veel verder dan Beethoven’s rol als componist.’ De compositie, wordt, volgens Nagano, ‘gedragen door de geest van de mensheid’. Het is een werk dat zware eisen stelt aan de uitvoerder: ‘De muziek bevat zoveel verrassingen en heeft zo’n diepte dat je er veel tijd en geduld in moet stoppen.’ Kent Nagano beschouwt Beethoven als de standaard waaraan het volledige klassieke repertoire gemeten kan worden.

Ludwig van Beethoven. Symphony No. 3 in E flat major op. 55 ‘Eroica’

I. Allegro con brio
II. Marcia funebre (Adagio assai)
III. Scherzo (Allegro)
IV. Finale (Allegro molto – Poco andante – Presto)

Live opname in de Grote Hal van de Philharmonie Berlin 2006. Bevat een exclusieve documentaire van 52 minuten met Kent Nagano.
Deutsches Symfonie-Orchester Berlin (DSO) Dirigent Kent Nagano

Details:

EAN0807280142990
TaalEngels, Frans, Italiaans, Japans, Spaans
OndertitelingFrans, Italiaans, Japans, Spaans
UitvoeringDVD
Speelduur106
Verschijningsdatum
Schermformaat16:9
GeluidsformaatDTS Digital Surround, Dolby Digital 2.0, Dolby Digital 5.1
Afmetingen190 x 136 x 15 mm.
Gewicht100 gr.
Regio0   0 (Regiovrij)
1 (VS; Canada)
2 (Europa; Midden Oosten; Japan; Zuid Afrika)
3 (Zuidoost Azië; Zuid-Korea; Taiwan; Hong Kong)
4 (Australië; Nieuw-Zeeland; Zuid Amerika)
5 (Ex-USSR; Indiaas subcontinent; Afrika)
6 (China)
  

Extra's

  • NTSC/ALL REGIONS // W/DEUTSCHES S.O. BERLIN/KENT NAGANO

Recent bekeken producten