Romeo & Juliette

Anton Guadagno, Tsjechisch Philharmonisch Kamer Orkest • DVD

€ 35,99

1 - 2 Weken

Gratis verzending

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De eerste uitvoering van Roméo et Juliette vond plaats in het Théâtre Lyrique in Parijs op 27 april 1867. Voor Gounot was het zijn tweede artistieke triomf. Roméo et Juliette werd nog populairder dan Faust en vergaarde snel internationale roem.

Dankzij modernde camera- en microfoontechnologie is het tegenwoordig een relatief simpele zaak om zelfs de meest overvloedige opera-ensceneringen live te registreren. ‘Opera als film’ is een specifieke kunstvorm geworden. Vanuit technisch oogpunt is het een veeleisend gebeuren, vergelijkbaar met een echte filmset. De dynamiek eist grote aandacht en de camera kan snel en mobiel bewegen, waardoor perspectieven snel kunnen veranderen.

Voor haar film, gebaseerd op een enigszins bewerkte versie van de opera, verplaatste regisseuse Barbara Willis Sweete de handeling naar het pittoreske gotische kasteel van Zvikov in de Tsjechische Republiek. Het real life ‘droompaar’ Angela Gheorghiu en Roberto Alagna behoort sinds 1996 tot de toonaangevende sterren van de operawereld. Hun gezamelijke debuut vond plaats in 1998 bij de Metropolitan in New York met Gounod’s Roméo et Juliette en werd een grote triomf voor het net getrouwde stel.

Details:

EAN4006680107066
TaalItaliaans
OndertitelingDuits, Engels, Frans, Italiaans, Spaans
Aantal DVDs2
UitvoeringDVD
Speelduur217
Verschijningsdatum
Schermformaat16:9
GeluidsformaatDTS Digital Surround, Dolby Digital 5.1
LeeftijdsindicatieAlle Leeftijden
Afmetingen190 x 136 x 25 mm.
Gewicht200 gr.
Regio2   0 (Regiovrij)
1 (VS; Canada)
2 (Europa; Midden Oosten; Japan; Zuid Afrika)
3 (Zuidoost Azië; Zuid-Korea; Taiwan; Hong Kong)
4 (Australië; Nieuw-Zeeland; Zuid Amerika)
5 (Ex-USSR; Indiaas subcontinent; Afrika)
6 (China)
  

Extra's

  • PAL/REGION 2/DTS SOUND

Recent bekeken producten