Raymonda:Dancer's Dream

Regisseur(s): Francois Roussillon

Acteur(s): • DVD

€ 28,99

1 - 2 Weken

Gratis verzending

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Toen in 1983 Nureyev als Artistiek Directeur verantwoordelijk werd voor het ballet van de Parijse Opera, sprak hij tot de dansers van het ensemble de woorden , “Niet praten, maar werken”. Twee maanden later al presenteerde hij de prachtige nieuwe productie van Marius Petipa’s ballet Raymonda. Deze productie was zowel voor Nureyev als voor het ensemble van groot belang, omdat het zijn eerste choreografie was voor dit ensemble. Het vormde de basis van zijn persoonlijke relatie met de dansers als choreograaf, docent en directeur. Er was geen betere keuze mogelijk dan voor Raymonda, om gebruik te maken van de bijzondere kwaliteiten van dit ensemble, dat tot de beste van de wereld behoort. Niet alleen in de drie hoofdrollen in diverse pas-de-deux, in een dramatisch zwaardgevecht en in droom scènes, maar tevens in de indrukwekkende solo’s van een dozijn andere dansers en de spectaculaire ensemble scènes. Waaronder de Hongaarse dans, een opwindende Spaanse dans, een wonderlijke polonaise en fascinerende pas-de-quatre en pas-de-six.

Deze documentaire van François Roussillon onderzoekt de verschillende aspecten van deze choreografie, die inmiddels behoort tot het standaard repertoire van dit ensemble.
Nureyev’s aangeboren dans talent en zijn tot in perfectie uitgevoerde repetities maken deze Raymonda tot een van de meesterwerken in de ballet historie.

Details:

EAN0807280701593
OndertitelingChinees, Duits, Engels, Italiaans, Spaans
UitvoeringDVD
Speelduur83
Verschijningsdatum
Schermformaat16:9
GeluidsformaatDolby Digital 2.0
Afmetingen190 x 136 x 15 mm.
Gewicht100 gr.
Regio0   0 (Regiovrij)
1 (VS; Canada)
2 (Europa; Midden Oosten; Japan; Zuid Afrika)
3 (Zuidoost Azië; Zuid-Korea; Taiwan; Hong Kong)
4 (Australië; Nieuw-Zeeland; Zuid Amerika)
5 (Ex-USSR; Indiaas subcontinent; Afrika)
6 (China)

Extra's

  • LES ETOILES,BALLET DE L'OPERA NAT.DE PARIS/NTSC/REGION0

Recent bekeken producten