Pasolini

Regisseur(s): Pier Paolo Pasolini
Franco Citti, Franco Merli, Giorgio Cataldi, Hugh Griffith, Laura Betti, Ninetto Davoli, Paolo Bonacelli • DVD eci.nl klanten

€29,99

€28,99

Je bespaart 3%

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende dag in huis

Gratis verzending

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De Italiaanse regisseur Pier Paolo Pasolini (1922-1975) is één van de meest controversiële regisseurs uit de filmgeschiedenis. Pasolini was een politiek radicaal die dweepte met zowel het marxistische als het christelijke gedachtegoed. Een provocerende combinatie die duidelijk tot uiting komt in zijn films.
Deze Pasolini box is een verzameling van vier klassiekers; de drie films uit Pasolini's 'Trilogie des levens' en de fel omstreden film "Salo of de 120 dagen van Sodom".

The Decameron
Dit eerste luik van Pasolini's "Trilogy of life", is een rijkelijk gestructureerd episch stuk gebaseerd op de verhalen uit het gelijknamige werk van de 14e eeuwse Italiaanse schrijver/dichter Giovanni Boccaccio.

The Canterbury Tales
In dit tweede deel van de "Trilogy of life" brengt Pasolini enkele erotische verhalen uit The Canterbury Tales van de Briste 14e eeuwse schrijver Geoffrey Chaucer tot leven.

Arabian Nights
Dit derde deel uit Pasolini's "Trilogy of life" is een bundeling van verhalen uit het legendeboek van 'Duizend en één nacht'.

Salo or the 120 days of Sodom
Pasolini baseerde zijn meest controversiële film op Markies de Sade's 120 dagen van Sodom. Hij verplaatste de setting naar het Italiaanse doprje Salo, Mussolini's uitvalbasis na 1944. Het resultaat was een hard, beklemmend visueel hoogstandje; een film die vandaag nog steeds in sommige landen verboden is.

Details:

EAN5412012150287
TaalEngels, Italiaans
OndertitelingNederlands
Aantal DVDs4
UitvoeringDVD
Speelduur480
FilmmaatschappijLime Lights
Verschijningsdatum
Schermformaat16:9, 4:3
GeluidsformaatDolby Digital 2.0, Mono
LeeftijdsindicatieVanaf 16 jaar
KijkwijzerGeweld, Seks
Afmetingen190 x 136 x 25 mm.
Gewicht200 gr.

Recent bekeken producten