Ooggetuigen - Bedreigde Diersoorten

• DVD

€ 24,99

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende dag in huis

Gratis verzending

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

- Gorilla’s: Gorilla’s in het hart van de duisternis.
Rwanda was 30 jaar geleden een prachtig, vredig land waar vele wilde dieren leefden. De Belgische diplomaat Romain Baertsoen kwam er in 1966 aan. Hij begon twee van Rwanda’s best bewaarde geheimen te filmen: de Bahimastam en de gorilla’s in de Virungabergen.
Dian Fossey was destijds nog maar amper begonnen met haar veldwerk, dat de inspiratiebron zou worden voor de film ‘Gorillas in the Mist ’. Deze documentaire laat zien hoe zwaar het werk is in het schitterende land en hoe belangrijk het is om deze parel te behouden.

- Olifanten: De tijd van de olifanten.
Leef mee met drie generaties olifanten die gedurende een eeuw hun vroegere toevluchtsoord heroveren. Een grote olifant leidt de kijker in een reis door de tijd en door het enorme Krugerpark. In een verhaal dat zich gedurende een eeuw ontvouwt wordt het kale Krugerpark geleidelijk opnieuw bevolkt door olifanten.
De populatie neemt in deze periode toe van nul tot negenduizend. In het kielzog van een enorme olifant volgen we deze reis door de tijd in het vreedzame toevluchtsoord dat de olifanten beschermd heeft tijdens twee wereldoorlogen en een lange burgeroorlog. Het Krugerpark is een testament van menselijk doorzettingsvermogen om een schitterende diersoort te behouden voor alle generaties.

- IJsberen: IJsbereneiland. Twee mannen. Driehonderd ijsberen Geen ontsnapping mogelijk!
De ijsbeer is het grootste landroofdier ter wereld. Stel je eens voor dat je wordt achtergelaten op een onbewoond eiland bij de Noordpool met de hoogste ijsbeerdichtheid ter wereld. Twee mannen zijn daartoe bereid. Het Russische eiland Wrangel in de Noordelijke IJszee is een ijsberengevangenis van de natuur. Elk jaar als het pakijs in het voorjaar smelt, zitten hier honderden beren enkele weken vast. Ons dynamische duo bestaat uit een cameraman en een ijsbeerdeskundige. Schitterende beelden worden afgewisseld door de harde realiteit van deze gevangenis gecreëerd door de natuur.

- Koala's: Het koaladilemma. De koalabeer is schattig en aaibaar, maar ook controversieel. Er moeten moeilijke beslissingen worden genomen om de overbevolking van de dieren te beperken. Dat is het koaladilemma. De koala, een van de meest populaire dieren ter wereld en een belangrijke Australische bezienswaardigheid, is al miljoenen jaren hetzelfde. In een intiem portret onthullen we het gedrag van deze unieke buideldieren en verkennen we hun geheime leven.
We zien hoe koala’s zo gespecialiseerd zijn geraakt in het leven in de wildernis dat ze moeite hebben met veranderingen. ‘Het koaladilemma’ onderzoekt hoe deze geliefde dieren zich aanpassen aan de moderne wereld en welke problemen ze tegenkomen.

Tracklist

DVD 1
  1. 1. Gorilla's
DVD 1
  1. 1. Olifanten
DVD 1
  1. 1. IJsberen
DVD 1
  1. 1. Koala's

Details:

EAN8716051028888
TaalEngels
OndertitelingNederlands
Aantal DVDs4
UitvoeringDVD
Speelduur200
Verschijningsdatum
Schermformaat16:9, 4:3
GeluidsformaatDolby Digital 2.0
LeeftijdsindicatieAlle Leeftijden
Afmetingen190 x 136 x 25 mm.
Gewicht200 gr.

Recent bekeken producten