Nos - 60 Jaar Bevrijding - Box

• DVD

€ 27,99

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende dag in huis

Gratis verzending

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Het document dat de hoogtepunten en dieptepunten laat zien van De Bevrijding van Nederland. 60 jaar bevrijding is een zeer volledige reeks die is gebaseerd op de verschillende herdenkingsuitzendingen van de NOS.

DEEL 1 - OPERATIE MARKET GARDEN
Deze DVD volgt het begin van de bevrijding van Nederland op de voet, met uitleg over de gehele operatie Market Garden, de herdenkingsceremonie van 2004 is aanwezigheid van Koningin Beatrix en Prins Charles, gedenkwaardige beelden, interessante commentaren van ooggetuigen en gespecialiseerde historici.

DEEL 2 - WESTERBORK
Deze DVD geeft een beeld van de herdenkingsdag van 12 april 2005 en zet alle feiten van Westerbork op een rij. Verder bevat de DVD enkele unieke reportages van
overlevenden en bevrijders van Westerbork. Kortweg een zeer indrukwekkende DVD.

DEEL 3 - BEVRIJDINSDAG
Deze DVD volgt de viering van 5 mei 2005. De zestigste keer dat de bevrijdingsdag herdacht is. Met het laatste defilé in Wageningen, de toespraak van Z.K.H. Prins Willem Alexander in Den Bosch, een overzicht van defilés in aanwezigheid van Prins Bernhard, natuurlijk authentieke beelden en de documentaire "In het vuur van de bevrijding" over het verloop van de bevrijding in de zuidelijke provincies.

DEEL 4 - INDIË HERDENKING
Op deze DVD een volledig verslag van de herdenking bij het Indië monument in Den Haag van de Japanse capitulatie. Op deze DVD staan verder een portret van Sone, de maanzieke commandant van het vrouwenkamp Tijdeng en een reportage uit Indonesië over het lot van Indonesische krijgsgevangenen. Bovendien zijn er diverse eerder uitgezonden verhalen van ex-geïnterneerden van de Jappenkampen.

DEEL 5 - BEVRIJDERS VAN TOEN
Deze DVD biedt een verslag van de parade van de 'bevrijders van toen' door de straten van Apeldoorn. Een ware zegetocht van vooral Canadese veteranen op voertuigen uit de tweede wereldoorlog. Het defilé wordt afgenomen door Prinses Margriet die een speciale band met Canada heeft, omdat ze daar in de oorlog geboren is. Op de DVD staat ook een exclusief interview met Prinses Margriet.

Tracklist

  1. 1. Operatie Market Garden
  2. 2. Westerbork
  3. 3. Bevrijdingsdag
  4. 4. Indië Herdenking
  5. 5. Bevrijders Van Toen

Details:

EAN8711983498280
TaalEngels, Nederlands
OndertitelingNederlands
Aantal DVDs5
UitvoeringDVD
Speelduur1104
FilmmaatschappijJust Entertainment
Verschijningsdatum
Schermformaat4:3
GeluidsformaatDolby Digital 2.0
LeeftijdsindicatieAlle Leeftijden
SerieNOS - 60 Jaar Bevrijding
Afmetingen190 x 136 x 25 mm.
Gewicht200 gr.

Extra's

  • NOS: 60 JAAR BEVRIJDING

Recent bekeken producten