Mystery Of Chopin

• DVD

€29,99

€28,99

Je bespaart 3%

1 - 2 Weken

Gratis verzending

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Hoe zat het nou echt met Frédéric Chopin en Delfina Potocka? De cinematografische analyse die Tony Palmer 150 jaar na Chopin’s dood maakte is veel meer dan een beeldende weergave van brieven. Paralellen tussen de laatste fase van het leven van de grote componist en de gebeurtenissen die zich 50 jaar geleden in Polen afspeelden worden door Palmer op mystieke wijze verbonden.In de loop van de film (opgenomen in Oekraïne, Engeland, Spanje en Frankrijk) speelt Tony Palmer met kleurgebruik: De scenes in het Parijs van de 19e eeuw zijn in kleur gefilmd, terwijl die over de na-oorlogse jaren in grauw zwart/wit zijn gedraaid. Hoofdrollen zijn weggelegd voor bekende acteurs als Paul Rhys (Chopin) en Penelope Wilton (Paulina). Na het zien van deze film zal Chopin’s muziek nooit meer hetzelfde klinken.

De booldschone, jonge, Russische pianiste Valentina Igoshina is een rijsende ster op de internationale concertpodia. Ze was 17 toen ze de eerste prijs op het Internationaal Rachmaninov Concours (1997) in Moskou won. Sindsdien gaf ze recitals over de hele wereld.

In deze opnames speelt ze een selectie uit Chopin’s meest beroemde composities en geeft blijk van een frisse visie op deze werken.

Igoshina komt ook voor in Tony Palmer’s film The Strange Case of Delfina Potocka. Ze is te zien in een aantal elegante kostuums. Het bijzondere lichtgebruik en de stijl en schoonheid van Igoshina, verzekeren dat dit programma zowel een visuele als muzikale verademing is.

Details:

EAN4006680101767
TaalDuits, Engels, Frans, Spaans
OndertitelingDuits, Frans, Spaans
UitvoeringDVD
Speelduur167
Verschijningsdatum
Schermformaat16:9
GeluidsformaatDolby Digital 5.1
LeeftijdsindicatieAlle Leeftijden
Afmetingen190 x 136 x 15 mm.
Gewicht100 gr.
Regio2   0 (Regiovrij)
1 (VS; Canada)
2 (Europa; Midden Oosten; Japan; Zuid Afrika)
3 (Zuidoost Azië; Zuid-Korea; Taiwan; Hong Kong)
4 (Australië; Nieuw-Zeeland; Zuid Amerika)
5 (Ex-USSR; Indiaas subcontinent; Afrika)
6 (China)

Extra's

  • PAL/REGIONS 2,5 W/V. IGOSHINA/FEATURE-FILM + CONCERT

Recent bekeken producten