Maria Stuarda

Antonacci Devia Gardina Meli • DVD

€ 35,99

1 - 2 Weken

Gratis verzending

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Één eiland met twee koninginnen. Het recept voor catastrofe. Speciaal als beide een legitieme claim hebben op elkaars troon. Ze zijn tenslotte familie van elkaar.. Pure machtspolitiek is waar het om gaat. En omwille van staatsveiligheid moet één van de koppen rollen.

Maria Stuarda is meer dan honderd jaar niet uitgevoerd. Pas in 1958 werd de opera weer opgevoerd onder leiding van dirigent Olivierode Fabritiis. De werkelijke doorbraak kwam met de productie van Giorgio de Lullo’s Florentine ter gelegenheid van het Maggio Musicale in 1967 , met décor en kostuum ontwerp van Pier Luigi Pizzi, die voor deze productie in het La Scala in 2008 tevens de regie verzorgde.

Leyla Gencer and Shirley Verrett hebben de vocale standaard gezet voor de twee koninginnen. Sindsdien is het een populaire opera. Diverse topartiesten hebben de uitdagende vocale en acteer eisen als uitdaging gezien waaronder o.a.:Montserrat Caballé, Beverly Sills, Janet Baker, Rosalind Plowright, Joan Sutherland, Huguette Tourangeau, Maria Chiara, Edita Gruberova en Agnes Baltsa. Mariella Devia als Maria en Anna Caterina Antonacci als Elisabetta hebben hun namen toegevoegd aan deze indrukwekkende lijst.

Details:

EAN0807280136197
TaalItaliaans
OndertitelingDuits, Engels, Frans, Italiaans, Spaans
UitvoeringDVD
Speelduur151
Verschijningsdatum
Schermformaat16:9
GeluidsformaatDolby Digital 5.1
Afmetingen190 x 136 x 15 mm.
Gewicht100 gr.
Regio0   0 (Regiovrij)
1 (VS; Canada)
2 (Europa; Midden Oosten; Japan; Zuid Afrika)
3 (Zuidoost Azië; Zuid-Korea; Taiwan; Hong Kong)
4 (Australië; Nieuw-Zeeland; Zuid Amerika)
5 (Ex-USSR; Indiaas subcontinent; Afrika)
6 (China)
  

Extra's

  • NTSC/ALL REGIONS/TEATRO ALLA SCALA/ANTONINO FLOGLIANI

Recent bekeken producten