Maigret - Seizoen 1

Geoffrey Hutchings, Jack Galloway, John Moffatt, Michael Gambon • DVD

€20,99

€18,99

Je bespaart 10%

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De norse commissaris Maigret is een creatie van de van oorsprong Belgische auteur Georges Simenon (1903-1989). Naast een eeuwig slecht humeur heeft Maigret nog enkele andere kenmerken: zijn pijp, die hij onophoudelijk rookt, de sterke drank die hij met liefde nuttigt in donkere, obscure cafeetjes en niet te vergeten zijn onorthodoxe manier van werken wanneer hij ingewikkelde moorden en andere misdrijven oplost. Jules Maigret wordt in deze versie vertolkt door niemand minder dan de Golden Globe Award winnaar Michael Gambon. Hij weet als geen ander de creatie van Simenon weergaloos neer te zetten in deze fantastische reeks. In serie 1 bijt Maigret zich vast in 6 spannende zaken waarbij moord en misdaad de boventoon voeren.

-The Patience of Maigret : Er vinden een aantal juwelendiefstallen plaats in Parijs. Maigret denkt al snel een oplossing voor de hele zaak te hebben gevonden wanneer hij een verdachte in het vizier krijgt. Wanneer er echter nog een roof plaatsgrijpt, lijkt hij toch op het verkeerde spoor te zitten.
- Maigret and the Burglar’s Wife : De kruimeldief met als bijnaam Trieste Freddie, ontdekt tijdens een inbraak het lichaam van een levensloze vrouw. Omdat hij er niet bij betrokken wil raken neemt hij de benen. Dit maakt de zaak voor Maigret alleen maar lastiger.
- Maigret Goes to School: Wanneer Maigret aankomt op kantoor, zit schooldirecteur Joseph Gastin hem daar al een poosje op te wachten. Hij is ervan overtuigd dat hij verdacht zal worden van de moord op zijn minnares Leonie Biroaud.
- Maigret and the Mad Woman: Madame Antoine, een oudere dame, verklaart bij de politie dat iemand in haar appartement heeft ingebroken en daarbij al haar spullen heeft doorzocht. Als ze kort na haar aangifte dood wordt aangetroffen lijkt alleen Maigret de aangewezen persoon te zijn voor deze zaak.
- Maigret on Home Ground: Maigret besluit om terug te keren naar zijn geboortestad nadat hij een brief kreeg dat er een moord zal plaats vinden in de plaatselijke kerk. Wanneer de gravin van Saint Fiacre het leven laat in deze kerk, zet Maigret alles op alles om de zaak op te lossen.
- Maigret sets a Trap: In de Parijse kunstenaarswijk Montmartre worden in korte tijd 5 moorden gepleegd op jonge vrouwen. Omdat Maigret geen enkel aanknopingspunt kan vinden voor deze moorden, besluit hij een val op te zetten om zo de moordenaar te strikken.

Tracklist

  1. 1. The Patience Of Maigret
  2. 2. Maigret And The Burglar's Wife
  3. 3. Maigret Goes To School
  4. 4. Maigret And The Mad Woman
  5. 5. Maigret On Home Ground
  6. 6. Maigret Sets A Trap

Details:

EAN5412012148888
TaalEngels
OndertitelingNederlands
UitvoeringDVD
Speelduur320
Verschijningsdatum
Schermformaat4:3
GeluidsformaatDolby Stereo
LeeftijdsindicatieVanaf 6 jaar
KijkwijzerAngst, Geweld
Afmetingen190 x 136 x 15 mm.
Gewicht100 gr.

Recent bekeken producten