Latina Collection

Movie • DVD

€29,99

€28,99

Je bespaart 3%

Tijdelijk niet voorradig We wachten op nieuwe voorraad van onze leverancier, er is nog geen precieze leverdatum bekend.

Gratis verzending

Reserveer Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Deze Latina Collection bevat vier films van twee jonge, getalenteerde dames uit Argentinië en Chili, twee heel verschillende (film)landen in Latijns-Amerika waar de laatste jaren veel gebeurde op filmgebied. Het Hubert Bals Fonds heeft er de ontwikkelingen altijd op de voet gevolgd. Inmiddels gevierde arthouse regisseurs als Pablo Trapero en Lisandro Alonso werden in een vroeg stadium van hun carrière door het fonds ondersteund. Evenals de Argentijnse Celina Murga en Chileense Alicia Scherson van de jongere, nu nog onbekende garde waarvan het festival met trots de volgende vier films presenteert: Play en Turistas van Alicia Scherson en Ana y los Otros en Una Semana Solos van Celina Murga.

- Play (Alicia Scherson) Chili 2005, 105 min.
In miljoenenstad Santiago kruisen de werelden van een arm, nieuwsgierig plattelandsmeisje en een vermoeide upper class professional elkaar - of eigenlijk kruisen ze elkaar net niet. Lichtvoetig, vlot debuut werd vanwege ironische toon al vergeleken met Hal Hartley.

- Turistas (Alicia Scherson) Chili 2009, 104 min.
Genomineerd voor een VPRO Tiger Award op het festival van 2009. Een gebroken relatie, een uitgerangeerd popidool, een blonde Scandinavische toerist en een verzameling insecten vormen de ingrediënten van Alicia Schersons prachtig vertelde tweede film over dertiger Carla die in een Chileens natuurreservaat ontdekt dat de wetten van de natuur net zo verwarrend kunnen zijn als die van de stad.

- Ana y los Otros (Celina Murga) Argentinië 2003, 80 min.
Als was het gemaakt door Rohmers nichtje in Argentinië. Camila Toker schittert als jonge vrouw die voor het eerst in jaren terugkomt in haar geboorteplaats en vergeefs zoekt naar de plekken, herinneringen en intimiteit van vroeger.

- Una Semana Solos (Celina Murga) Argentinië 2008, 110 min.
Kalm en zonder valse dramatiek toont Murga een groepje rijke kinderen in een omheinde compound in Buenos Aires die het rijk een week lang alleen hebben als hun ouders op reis zijn. Welke stoute dingen gaan ze doen? Bekroond in onder meer Thessaloniki, en veelvuldig aan het thuisfront.

Tracklist

  1. 1. Play
  2. 2. Turistas
  3. 3. Ana Y Los Otros
  4. 4. Una Semana Solos

Details:

EAN8717903481905
TaalSpaans
OndertitelingNederlands
Aantal DVDs4
UitvoeringDVD
Speelduur399
Verschijningsdatum
Schermformaat4:3 & 16:9
GeluidsformaatDolby Digital 2.0
LeeftijdsindicatieVanaf 12 jaar
Afmetingen190 x 136 x 25 mm.
Gewicht200 gr.

Extra's

  • PLAY/TURISTAS/ANA Y LOS OTROS/UNA SEMANA SOLOS

Recent bekeken producten