Kijken In De Ziel - Topondernemers

• DVD

€ 11,99

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Na de series over psychiaters, voetbaltrainers, advocaten, politici en artsen praat Coen Verbraak in een nieuwe serie van Kijken in de Ziel met topondernemers. Wat maakt een ondernemer nou precies succesvol? Wat zijn de dilemma's waar ondernemers mee te maken krijgen? Hebben bonussen werkelijk een prikkelend effect? Is het terecht dat topmanagers steeds vaker worden beschouwd als gewetenloze graaiers? En hoe gaan we de crisis nou het beste te lijf? Elf toonaangevende ondernemers praten met Coen Verbraak over hun vak én over zichzelf.

Kijken in de ziel: topondernemers, met: Jeroen van der Veer, Hans Wijers, Thecla Bodewes, Atilay Uslu, Ben Mandemakers, Marlies van Wijhe, Sylvia Tóth, Ronald van Zetten, Harold Goddijn, Duncan Stutterheim en Rijkman Groenink.

Disc 1:
1. Aan de slag! Ondernemers zijn de motor van onze economie. Wanneer is een CEO een goede leider? Hoe belangrijk zijn succes, macht en geld?
2. Leiderschap. Een moderne onderneming vraagt om modern leiderschap. Maar wanneer bén je eigenlijk een goede leider? Moet je tussen je mensen in staan of juist bóven ze? Wat is de houdbaarheidsdatum van goed leiderschap? En waarom zijn er eigenlijk zo weinig vrouwelijke topondernemers?
3. Het slijk der aarde. CEO’s van grote bedrijven zijn soms goed voor miljoenen per jaar. Hoe reëel is dat? Is het terecht dat sommige topmanagers worden beschouwd als grote graaiers? Hebben bonussen werkelijk effect op prestaties? En wat verandert er in je bestaan als je veel geld hebt?

Disc 2:
4. De crisis. De tijden van economische voorspoed liggen alweer geruime tijd achter ons. Sinds 2008 verkeert de wereld in een economische crisis. Maar hoe is die crisis nou precies ontstaan?
5. Koopman of dominee? Voor een ondernemer staat het belang van zijn bedrijf centraal. Maar dat bedrijf maakt onderdeel uit van de samenleving. In hoeverre moet een ondernemer dus ook maatschappelijk betrokken zijn?
6. De ondernemer. Op welke manier zijn de ondernemers zelf bepaald door hun vak? Heeft een CEO die zo hoog in de boom zit nog enig besef van het gewone leven beneden op aarde? En hoe eenzaam is het aan de top?

Tracklist

  1. 1. Aan De Slag
  2. 2. Leiderschap
  3. 3. Het Slijk Der Aarde
  4. 4. De Crisis
  5. 5. Koopman Of Dominee
  6. 6. De Ondernemer

Details:

EAN8717306273053
TaalNederlands
Aantal DVDs2
UitvoeringDVD
Speelduur210
Verschijningsdatum
Schermformaat16:9
GeluidsformaatDolby Digital 2.0
LeeftijdsindicatieAlle Leeftijden
Afmetingen190 x 136 x 25 mm.
Gewicht200 gr.
Regio2   0 (Regiovrij)
1 (VS; Canada)
2 (Europa; Midden Oosten; Japan; Zuid Afrika)
3 (Zuidoost Azië; Zuid-Korea; Taiwan; Hong Kong)
4 (Australië; Nieuw-Zeeland; Zuid Amerika)
5 (Ex-USSR; Indiaas subcontinent; Afrika)
6 (China)

Extra's

  • PAL/REGION 2/KIJKEN IN DE ZIEL - VAN COEN VERBRAAK

Recent bekeken producten