Janis & John

Regisseur(s): Samuel Benchetrit
Christopher Lambert, Francois Cluzet, Jean-Louis Trintignant, Marie Trintignant, Sergi López • DVD

€ 5,99

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De zaken zien er slecht uit voor Pablo Sterni (Sergi Lopez), verzekeringsmakelaar, fatsoenlijke huisvader en echtgenoot, en kleinschalige fraudeur. Al maanden is hij zijn cliënt Mr. Cannon (Jean-Louis Trintignant) aan het afzetten, door het ‘behandelen’ van een onbestaande polis voor Cannon’s vrijwel ongebruikte Aston Martin en het stelen van de betalingen daarvoor. De auto is nu echter vernield, en Pablo moet de man nog 100.000 euro. Hij heeft twee weken om het geld te voorschijn te toveren: een grote som geld voor een man die niets anders dan schulden op zijn naam heeft staan. Als hij er niet in slaagt, verliest hij alles: zijn gezin, zijn job, zijn reputatie en zijn vrijheid.

Tot het uiterste gedreven vindt Pablo een wanhoopsoplossing: het fortuin dat recent aan zijn neef Léon (Christophe Lambert) is nagelaten, een jaren ’70 aanhanger en hevige fan van John Lennon en Janis Joplin. Als Pablo hem kan overtuigen dat zijn idolen uit de dood verrezen zijn en geld nodig hebben – zijn geld – om een nieuwe song over wereldvrede op te nemen…

Hij engageert Walter (François Cluzet), een neurotische mislukte acteur, en zijn eigen vrouw Brigitte (Marie Trintignant), voor wie de rol van Janis een vlucht uit haar doodsaai, monotoon bestaan betekent.

De eerste ontmoeting met Léon verloopt vlotjes. Hij is er volledig mee weg dat zijn helden zijn teruggekeerd, en voelt zich vereerd dat ze hem hebben uitgekozen om hen te helpen. Maar vooraleer Pablo van de situatie gebruik kan maken, begint hij de controle over zijn ‘creaties’ te verliezen…

Bijgestaan door een Europese sterrencast en een fantastische 70’s soundtrack, heeft de beroemde theaterregisseur Samuel Benchetrit een uitdagende, sprankelende en extreem grappige komedie klaargestoomd, die zowel de kleinburgerlijke kitsch van American Beauty oproept als het surreële universum van Being John Malkovitch.

Details:

EAN5410504968136
TaalFrans
OndertitelingNederlands
UitvoeringDVD
Speelduur109
Verschijningsdatum
LeeftijdsindicatieVanaf 12 jaar
KijkwijzerDrugs- en alcoholgebruik, Geweld
Afmetingen190 x 136 x 15 mm.
Gewicht100 gr.

Recent bekeken producten