Hollands Glorie-Made In Holland

• DVD

€22,99

€21,99

Je bespaart 4%

3 - 5 Werkdagen

Gratis verzending

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Op de dubbel-dvd Hollands Glorie: Made in Holland zien we waar Nederland wereldberoemd mee geworden is. We zien hoe aantrekkelijk het vlakke land is met z’n karakteristieke molens en polders. Mondiale bedrijven als Shell, Fokker en KLM worden niet vergeten, en we zien welke Nederlanders tot ver over de landsgrenzen beroemd zijn. En wat is nou typisch Nederlands eten en drinken? Kortom, Hollands Glorie - Made in Holland is een veelzijdige dvd die laat zien waar een klein landje groot mee is geworden.

Over de serie
De serie Hollands Glorie geeft aan de hand van historische beelden een overzicht van Nederlandse mondiale successen vanaf de jaren twintig tot eind jaren zeventig van de vorige eeuw. Nederland heeft zich in deze periode internationaal geprofileerd als een innovatief land. Op technisch, cultureel en architectonisch gebied kan Nederland als een koploper gezien worden.

Op de eerdere dvd’s uit deze serie: Hollandse Meesters, Architectuur, Luchtvaart en Scheepvaart wordt de kijker aan de hand van uniek archiefmateriaal meegenomen naar hoogtepunten uit de twintigste eeuw. Zo zien we onder andere de schilders Van Gogh, Appel en Willink, het werk van architecten als Rietveld, Dudok en Berlage, en hoogtepunten van het Nederlandse vervoer uit de twintigste eeuw, zoals de Holland-Amerika Lijn, de Rotterdamse haven, vliegtuigfabriek Fokker en luchthaven Schiphol.

Details:

EAN9789022958742
TaalEngels, Nederlands
OndertitelingNederlands
Aantal DVDs2
UitvoeringDVD
Speelduur120
Verschijningsdatum
Schermformaat4:3
GeluidsformaatStereo
LeeftijdsindicatieAlle Leeftijden
Afmetingen190 x 136 x 25 mm.
Gewicht200 gr.

Recent bekeken producten