Het Spoor In Noord-Nederland

• DVD

€ 27,99

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende dag in huis

Gratis verzending

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De 3DVD-box het spoor in Noord-Nederland geeft een overzicht van de tram- en spoorwegen in de provincies Drenthe, Groningen en Friesland. De eerste spoorlijnen in het noorden van Nederland werden aangelegd in de tweede helft van negentiende eeuw. de staat speelde hierbij een belangrijke rol. Veel kleine plaatsen werden echter niet bereikt door de hoofdspoorwegen en daarom werden ook lokale initiatieven genomen om tram- en spoorlijnen aan te leggen.
Op deze dvd-box ziet u onder andere de staatspoorlijnen A, B en C, maar ook spoorlijnen aangelegd door lokale maatschappijen zoals de Noordoosterlocaalspoorweg-Maatschappij. Ook zijn er beelden van de Woldjerspoorweg en van de lijn tussen Zwolle en Stadskanaal, een ingesneeuwde trein bij station Visvliet tijdens de strenge winter van 1979 en de reeds afgebroken stations van Grou-Jirnsum en Heerenveen.

Daarnaast is er aandacht voor verschillende tramlijnen, zoals de Philipslijn tussen Groningen en Drachten. De laatste jaren bleken niet alle spoorlijnen in het noorden nog rendabel te zijn en dat leidde tot de opheffing van een aantal spoorlijnen. Ook daarvan zijn beelden te zien.
Het spoor in Noord-Nederland: een overzicht vol locomotieven, goederenwagons, dieseltreinen, trams, overgangen en stations in de provincies Drenthe, Groningen en Friesland.

Details:

EAN8717973750635
TaalNederlands
OndertitelingNederlands
Aantal DVDs3
UitvoeringDVD
Speelduur240
Verschijningsdatum
Schermformaat4:3
GeluidsformaatDolby Digital 2.0
LeeftijdsindicatieAlle Leeftijden
Afmetingen190 x 136 x 25 mm.
Gewicht200 gr.
Regio0   0 (Regiovrij)
1 (VS; Canada)
2 (Europa; Midden Oosten; Japan; Zuid Afrika)
3 (Zuidoost Azië; Zuid-Korea; Taiwan; Hong Kong)
4 (Australië; Nieuw-Zeeland; Zuid Amerika)
5 (Ex-USSR; Indiaas subcontinent; Afrika)
6 (China)
  

Recent bekeken producten