Hbo Film Collection

Regisseur(s): Philip Kaufman, Stephen Frears, Jay Roach
Christopher Plummer, Clive Owen, Ed Harris, Frank Langella, Nicole Kidman, Woody Harrelson • DVD

€30,99

€29,99

Je bespaart 3%

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende dag in huis

Gratis verzending

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

- Muhammad Ali's greatest fight: De bokser Cassius Clay werd snel beroemd in de jaren ’60. Hij werd de meest bekende sportfiguur ter wereld en uiteindelijk ook de meest controversiële. Nadat hij lid was geworden van de Nation of Islam en zijn naam in Muhammad Ali had veranderd, kwam er overal felle kritiek omdat hij weigerde bij het Amerikaanse leger te gaan, op basis van zijn religieuze bezwaren tegen de Vietnamoorlog. Zijn zaak van gewetensbezwaarde werd in 1971 uiteindelijk behandeld door het Amerikaanse hooggerechtshof. Muhammad Ali's greatest fight neemt een kijkje achter de gesloten deuren van het Amerikaanse hooggerechtshof wanneer de negen rechters, waaronder opperrechter Warren E. Burger, oordelen over Muhammad Ali’s beroep. Rechter Halan heeft het moeilijk met de status-quo nadat zijn standpunt is aangevochten door de moderne idealen van zijn nieuwe griffier, Kevin Connolly.

- Game change: Game Change is gemaakt door regisseur Jay Roach en schrijver Danny Strong, het team achter het fi lmdrama Recount van HBO Films dat in 2005 werd bekroond met een Emmy. Samen met uitvoerend producenten Tom Hanks en Gary Goetzman creëerden ze een onthullende blik achter de schermen van John McCains campagne voor de presidentsverkiezingen van 2008. We volgen hem vanaf het moment dat hij de gouverneur van Alaska, Sarah Palin, aanwees als zijn running mate tot de uiteindelijke nederlaag tijdens de verkiezingen zestig dagen later. Game Change geeft een beeld van de intense menselijke drama’s binnen het team van McCain, de belangrijke beslissingen achter gesloten deuren en hoe de keuze voor Palin tot stand kwam.

- Hemingway & Gellhorn: Nicole Kidman en Clive Owen spelen in het door Philip Kaufman geregisseerde Hemingway & Gellhorn, dat verhaalt over een van de beroemdste liefdesverhalen van de vorige eeuw. We volgen de gepassioneerde romance en het tumultueuze huwelijk tussen meester-schrijver Ernest Hemingway en de mooie, baanbrekende oorlogscorrespondente Martha Gellhorn vanaf de Spaanse Burgeroorlog. Het avontuurlijke schrijversduo versloeg als ooggetuige alle grote conflicten van zijn tijd, maar de enige oorlog die ze niet overleefden was de strijd tussen henzelf.

Details:

EAN5051888200612
TaalEngels, Frans, Pools
OndertitelingDeens, Engels voor doven en slecht horenden, Frans, Nederlands, Noors, Pools, Portugees, Zweeds
Aantal DVDs3
UitvoeringDVD
Speelduur365
Verschijningsdatum
Schermformaat1.78:1, 16:9
GeluidsformaatDolby Digital 5.1
LeeftijdsindicatieVanaf 16 jaar
KijkwijzerDiscriminatie, Geweld, Grof Taalgebruik
Afmetingen190 x 136 x 25 mm.
Gewicht200 gr.  

Recent bekeken producten