Gipsy Life-Sinti & Roma

Regisseur(s): Bob Entrop

Acteur(s): • DVD

€ 9,99

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In het filmproject GIPSY LIFE: SINTI & ROMA neemt filmmaker Bob Entrop de kijker mee op zijn persoonlijke zoektocht naar de cultuur van de Sinti en Roma in Nederland. In zijn zoektocht ontdekt de filmmaker dat Sinti en Roma nog steeds gesloten gemeenschappen vormen waar talrijke onderwerpen taboe zijn. Door de vriendschappen en vertrouwensbanden die in de loop van de tijd zijn ontstaan, heeft hij de kans gekregen een goed beeld te geven van een volk dat door de eeuwen heen verjaagd en gediscrimineerd is en waarvan er bijna een miljoen tijdens de tweede wereldoorlog zijn vermoord.

De drie films zijn:
- Een Volk zonder eigen Land: Tegen de kleurrijke achtergrond van kampvuren, eten en muziek krijgt de kijker onder meer de kans te ontdekken hoe de Sinti met hun ouderen en mensen met een handicap omgaan.
- Een Stukje blauw in de Lucht: Deze indringende film vertelt het aangrijpende relaas van twaalf mensen die de tweede wereldoorlog hebben overleefd. Tijdens een gezamenlijke trip naar Auschwitz wordt er voor het eerst over gesproken en daarmee een taboe doorbroken.
- Muzikanten voor het leven: Muziek speelt en centrale rol in het leven van de Sinti en Roma. Van de getalenteerde familie Basily, Paulus Schäfer en de Gipsyband en Roger Moreno en het Triska Trio ontdekken we hun muzikale drijfveren, teleurstellingen en hoogtepunten.

Details:

EAN8717774230558
TaalNederlands
OndertitelingEngels, Frans
Aantal DVDs3
UitvoeringDVD
Speelduur285
Verschijningsdatum
Schermformaat4:3
GeluidsformaatDolby Digital 2.0, Dolby Digital 5.1
LeeftijdsindicatieVanaf 12 jaar
Afmetingen190 x 136 x 25 mm.
Gewicht200 gr.
Regio2   0 (Regiovrij)
1 (VS; Canada)
2 (Europa; Midden Oosten; Japan; Zuid Afrika)
3 (Zuidoost Azië; Zuid-Korea; Taiwan; Hong Kong)
4 (Australië; Nieuw-Zeeland; Zuid Amerika)
5 (Ex-USSR; Indiaas subcontinent; Afrika)
6 (China)
  

Extra's

  • PAL/REGION 2

Recent bekeken producten