Gianni E Le Donne/Pranzo Di Ferragosto

Regisseur(s): Gianni Di Gregorio
Gianni Di Gregorio, Maria Calì, Marina Cacciotti, Valeria Cavalli, Valeria de Franciscis • DVD

€ 24,99

Tijdelijk niet voorradig We wachten op nieuwe voorraad van onze leverancier, er is nog geen precieze leverdatum bekend.

Gratis verzending

Reserveer Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Na de uiterst succesvolle komedie PRANZO DI FERRAGOSTO is Gianni terug in het hartverwarmende GIANNE E LE DONNE.

GIANNI E LE DONNE:
In deze warme, geestige opvolger van de zomerhit Pranzo di Ferragosto, creeërt Gianni di Gregorio opnieuw een ode aan de vrouwen in zijn leven.
Er zijn veel dingen die Gianni, getrouwd en net met pensioen, bezig houden, maar liefde hoort daar niet bij. Gianni vult zijn dagen met het uitlaten van zijn hond en die van de knappe buurvrouw, met boodschappen doen of met het betalen van de rekeningen onder streng toezicht van zijn vrouw. Tot op een dag zijn vriend Alfonso hem waanzinnige dingen komt vertellen over zijn recente escapades.

In zijn naïviteit is het Gianni compleet ontgaan dat al zijn leeftijdgenoten met volle teugen genoten van hun tweede jeugd. Zelfs de oude Maurizio, die altijd in een joggingpak rondhangt, heeft een jongere maitresse. En dus besluit Alfonso dat het tijd is om Gianni's liefdesleven nieuw leven in te blazen. Met hilarisch en pijnlijk resultaten als gevolg...

PRANZO DI FERRAGOSTO:
Rome, midden augustus: het is bloedheet en de hoofdstad is leeg, men heeft de stad verlaten op zoek naar verkoeling aan de kust. Behalve de middelbare Gianni. De arme man (een glansrol van regisseur Gianni Di Gregori) wil wel, maar kán niet weg: geen geld en een hoogbejaarde moeder, bij wie hij inwoont, om voor te zorgen. Dan komt huisbaas Luigi langs, of Gianni niet een dag voor diens moeder wil zorgen? In ruil daarvoor zal hij niet moeilijk doen over de openstaande schulden. De volgende dag brent Luigi echter niet alleen zijn moeder, maar ook nog een oude tante. Als dan ook nog de huisarts zíjn moeder bij Gianni stalt, ziet Gianni zich geconfronteerd met een huis vol bejaarde dames... En het grote feestmaal op Maria hemelvaart (het zogenaamde Pranzo di Ferragosto) is in aantocht.

Di Gregorio, bekend als scenarist (hij schreef bv. mee aan de maffiahit Gomorra), heeft jaren naar een regisseur gezocht voor dit semi-autobiografische verhaal. Die bleek onvindbaar, dus besloot hij de film zelf te maken. Dat resulteerde in dit vertederende filmdebuut, dat op het Internationale filmfestival van Venetië maar liefst driemaal bekroond werd. Pranzo di Ferragosto was de publiekslieveling op het Internationaal Filmfestival Rotterdam 2009.

Er zijn nog geen reviews voor dit product

Schrijf een review en maak kans op € 50

Schrijf een review

Details:

EAN8717249480068
TaalItaliaans
OndertitelingFrans, Frans, Nederlands
Aantal DVDs2
UitvoeringDVD
Speelduur160
Verschijningsdatum
Schermformaat16:9 Anamorphic
GeluidsformaatDolby Digital 5.1
LeeftijdsindicatieAlle Leeftijden
Afmetingen190 x 136 x 25 mm.
Gewicht200 gr.

Recent bekeken producten