George Gently - Seizoen 2

Lee Ingleby, Martin Shaw, Simon Hubbard, Tony Rohr • DVD

€39,99

€36,99

Je bespaart 8%

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende dag in huis

Gratis verzending

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

George Gently is een BBC serie over de gelijknamige ‘old school cop’ , die in het begin van de jaren ‘60 geconfronteerd wordt met ingrijpende veranderingen in de samenleving en bij de politie. Vrij conservatief en van de oude stempel, probeert hij zich te verzoenen met het feit dat de grens tussen politie en criminelen steeds vager begint te worden.

Hij is één van de weinigen die het nog als zijn taak ziet om het land te dienen. Gently heeft een beangstigende en legendarische reputatie opgebouwd door zijn meedogenloze aanpak van beruchte gangsters en corrupte agenten. Na de dood van zijn vrouw, heeft hij zijn werkterrein verlegd van Scotland yard in “The Met” naar het dorpje Northumberland in het noorden van Engeland. Daar probeert hij zijn jonge collega John Bacchus zijn eigen waarden en deontologie bij te brengen.

Deze serie is gebaseerd op de boeken van Alan Hunter.

Aflevering 1 - “Gently With The Innocents”
Alfred Peachment , de voormalige hoofdopvoeder van een kindertehuis dat al jaren gesloten is, wordt dood aangetroffen. Peachment is na de sluiting in de instelling blijven wonen. Hoofdverdachte van de moord is Harry, Alfred’s doofstomme en zwakzinnige tuinman.

Aflevering 2 - “Gently In The Night”
Het lichaam van Audrey Chadwick wordt gevonden op het altaar in een kerk. Bacchus herkent haar als animeermeisje uit de ‘Rakes’, een nachtclub van de Amerikaan Patrick Donovan.

Aflevering 3 - “Gently In The Blood”
Na een tip vinden Gently en Bacchus een aktentas vol valse paspoorten. De zaak neemt een onverwachte wending wanneer de volgende dag het lichaam van Maggie Alderton, een jonge vrouw die op de paspoortendienst werkte wordt teruggevonden.

Aflevering 4 - “Gently Through The Mill”
Rinton, 1964 - Kort voor de algemene verkiezingen wordt de beheerder van de plaatselijke molen, Patrick Fuller, dood aangetroffen. Op het eerste zicht lijkt het op zelfmoord maar wanneer er geld ontbreekt in de kluis zijn Gently en Bacchus ervan overtuigd dat er kwaad opzet in het spel is.

Details:

EAN5412012154261
TaalEngels
OndertitelingNederlands
Aantal DVDs4
UitvoeringDVD
Speelduur360
Verschijningsdatum
Schermformaat16:9
GeluidsformaatDolby Digital 2.0
LeeftijdsindicatieVanaf 12 jaar
KijkwijzerAngst, Geweld
SerieGeorge Gently
Afmetingen190 x 136 x 25 mm.
Gewicht200 gr.
Regio2   0 (Regiovrij)
1 (VS; Canada)
2 (Europa; Midden Oosten; Japan; Zuid Afrika)
3 (Zuidoost Azië; Zuid-Korea; Taiwan; Hong Kong)
4 (Australië; Nieuw-Zeeland; Zuid Amerika)
5 (Ex-USSR; Indiaas subcontinent; Afrika)
6 (China)
  

Extra's

  • PAL/REGION 2

Recent bekeken producten