Genius

Regisseur(s): Christopher Sykes, Jonathan Rudd

Acteur(s): • DVD

€19,90

€17,99

Je bespaart 10%

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Beroemde uitvinders en wetenschappers hebben de mensheid meegenomen naar werelden waarvan we het bestaand niet konden vermoeden. In deze vijfdelige bijzondere docuserie vertellen David Attenborough, Stephen Hawking, James Dyson, Robert Winston en Richard Dawkins het verhaal van beroemde Britse uitvinders en wetenschappers door wie ze geïnspireerd zijn.

De serie gaat over obsessies en mensen die grenzen verlegden; zichzelf met syfilis injecteerden, met drank vergiftigden, opbliezen en levensgevaarlijke reizen ondernamen, alles in de naam van de wetenschap. Mensen die met bloed, zweet en tranen alle obstakels overwonnen om kennis te vergaren en de werkelijkheid te doorgronden.

Elk verhaal deelt het moment van ‘Eureka!’. Het moment van de waarheid, wanneer alles duidelijk wordt en de waanzinnige, avontuurlijke, gedurfde en soms onethische experimenten de moeite waard blijken...

Een ode aan de wetenschap die u niet mag missen!

Afl.1: Making the Invisible Visible. Hoe Newton en zijn collega’s braken met het geaccepteerde denken, experimenteerden en belangrijke ontdekkingen deden.
Afl.2: Men of Science. De ontdekking van de moderne stoommachine door James Watt, wat aan de basis stond van de industriële revolutie. De ontdekking van zuurstof door Joseph Priestley en het verhaal van Joseph Banks en John Hunter.
Afl.3: The Lights Come On. Het verhaal achter elektriciteit, van Michael Farraday, Lord Kelvin en James Clerk Maxwell. Richard Dawkins over evolutie en Alfred Russel Wallace.
Afl.4: Out of the Darkness. Wetenschap in de 2e wereldoorlog met o.a. de straalmotor en de ontdekking van penicilline.
Afl.5: The Secrets of Life. De ontdekking van het DNA en nano-technologie. Stephen Hawking en Richard Dawkins in discussie over buitenaards leven en geloven in God.

Details:

EAN8717306272049
TaalEngels
OndertitelingNederlands
Aantal DVDs2
UitvoeringDVD
Speelduur260
Verschijningsdatum
Schermformaat16:9
GeluidsformaatDolby Digital 2.0
Afmetingen190 x 136 x 25 mm.
Gewicht200 gr.
Regio2   0 (Regiovrij)
1 (VS; Canada)
2 (Europa; Midden Oosten; Japan; Zuid Afrika)
3 (Zuidoost Azië; Zuid-Korea; Taiwan; Hong Kong)
4 (Australië; Nieuw-Zeeland; Zuid Amerika)
5 (Ex-USSR; Indiaas subcontinent; Afrika)
6 (China)

Extra's

  • PAL/REGION 2/ 'WETENSCHAPPERS DIE DE WERELD VERANDEREN'

Recent bekeken producten