Friesland In De Tweede Wereldoorlog

Nostalgienet • DVD

€22,99

€21,99

Je bespaart 4%

Tijdelijk niet voorradig We wachten op nieuwe voorraad van onze leverancier, er is nog geen precieze leverdatum bekend.

Gratis verzending

Reserveer Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De 3 DVD-box Friesland in de Tweede Wereldoorlog gaat over de oorlogsjaren in Friesland. De originele filmopnamen die op deze DVD-box zijn opgenomen, zijn onder andere afkomstig uit het Fries Film Archief. De films zijn ondergebracht in de hoofdstukken Voor de oorlog, Oorlogstijd, Schaatspret in de oorlog, Propagandafilms, Verzet, Dagelijks leven, Bevrijding en Na de oorlog.

Zo ziet u beelden van de oproep tot mobilisatie in Allardsoog, bent u getuige van de activiteiten van de Nederlandse Arbeidsdienst in Workum en zijn er beelden opgenomen van de evacuatie van de wezen uit het nieuwe stadsweeshuis in Leeuwarden. En op deze DVD over Friesland mag de Elfstedentocht van 1941 natuurlijk niet ontbreken.

Het leven ging zo goed en zo kwaad als het kon gewoon zijn gangetje tijdens de Tweede Wereldoorlog; ook in Friesland. Vandaar dat op deze DVD-box ook beelden te zien zijn van het dagelijks leven. Zo ziet u bijvoorbeeld hoe rijke bewoners de etiketten van hun wijnflessen verwisselen en de flessen vervolgens verstoppen.

Direct na de bevrijding werden in vele Friese plaatsen bevrijdingsfeesten gehouden. Deze feesten zijn veelvuldig gefilmd. Zo ziet u op de DVD onder meer de bevrijding van Drachten, Hollum en Leeuwarden, de terugkomst van evacués en de aftocht van de Duitsers.

Een bijzondere film op de DVD-box Friesland in de Tweede Wereldoorlog is ‘Verzet in Leeuwarden’, van E. Bultsma. Deze film toont verschillende activiteiten van het verzet, zoals het werk van de luisterpost, sabotagewerk en de koeriersdienst.

Details:

EAN8717973750390
TaalNederlands
OndertitelingNederlands
Aantal DVDs3
UitvoeringDVD
Speelduur240
Verschijningsdatum
Schermformaat4:3
GeluidsformaatDolby Digital 2.0
LeeftijdsindicatieVanaf 12 jaar
KijkwijzerGeweld
Afmetingen190 x 136 x 25 mm.
Gewicht200 gr.
Regio0   0 (Regiovrij)
1 (VS; Canada)
2 (Europa; Midden Oosten; Japan; Zuid Afrika)
3 (Zuidoost Azië; Zuid-Korea; Taiwan; Hong Kong)
4 (Australië; Nieuw-Zeeland; Zuid Amerika)
5 (Ex-USSR; Indiaas subcontinent; Afrika)
6 (China)

Extra's

  • PAL/REGION 2 / UNIEKE AMATEURBEELDEN-DAGELIJKS LEVEN

Recent bekeken producten