Francis Bacon's Arena

Regisseur(s): Adam Low

Acteur(s): • DVD

€ 9,99

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Francis Bacon (1909-1992) wordt wereldwijd gezien als een van de grootste schilders van de twintigste eeuw, samen met Picasso, door wiens werk hij sterk is beïnvloed. Bacons schilderijen behoren tot de meest levendige, kwellende en wrede werken uit de kunstgeschiedenis. Bacon wist de grote traditie van de westerse kunst te verenigen met de levenskracht, vitaliteit en horror van de moderne tijd. De 50er jaren scheppen Bacons legendarische reputatie als Engelands eerste rebelse superster, als schilder van schreeuwende pauzen en verminkte lichamen. Zijn leven was even uitbundig als zijn werk, en zijn geest even brilliant, verontrustend en bijzonder als de beelden die hij schiep.

In deze BBC documentaire, die genomineerd werd voor een Emmy, zien we Francis Bacon als een charismatische man, dit in grote tegenstelling tot zijn verontrustende kunst. De vele extra’s en bijzonder archief materiaal op deze DVD maken Bacon’s Arena tot een belangrijk biografi sch document van een ongrijpbare kunstenaar.

Details:

EAN8717249474388
TaalEngels
OndertitelingNederlands
UitvoeringDVD
Speelduur95
Verschijningsdatum
Schermformaat16:9 Anamorphic
GeluidsformaatDolby Digital 2.0
LeeftijdsindicatieVanaf 6 jaar
KijkwijzerAngst, Grof Taalgebruik
Afmetingen190 x 136 x 15 mm.
Gewicht100 gr.

Extra's

  • Beeld: Zwart/wit en kleur;David Sylvester (22 minuten);Director interview (15 minuten);Gallery;In camera (16 minuten);Reece mews (10 minuten)

Recent bekeken producten