Family Nest

Regisseur(s): Béla Tarr
Gábor Ifj. Kun, Gábor Kun, Gaborne Kún, László Horváth, Laszlone Horvath • DVD

€ 9,99

1 - 2 Weken

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Béla Tarr was pas 22 toen hij zijn speelfilmdebuut maakte met Family Nest, waarin hij blijkt geeft van een zeer volwassen kijk op de huisvestingsproblemen in het Boedapest van de jaren ‘70.

Family Nest is een hartverscheurend en eerlijk commentaar op de invloed van een politieke kwestie op een familie. Deze komt onder druk te staan en valt tenslotte uit elkaar als gevolg van slechte huisvestings omstandigheden. Zijn acteurs zijn allemaal amateurs; zowel het jonge stel waar het verhaal om draait als het oude echtpaar dat de ouders van de man speelt, zijn in het werkelijke leven met elkaar getrouwd. Tarr: ‘Ik koos mensen die in het werkelijke leven in een identieke situatie konden verkeren en daarom al de conflicten in zich droegen. Maar omdat deze dingen hen niet werkelijk waren overkomen, zouden ze er toch afstand van kunnen bewaren.’

De Hongaarse maestro Béla Tarr ging pas na dit debuut naar de Filmacademie. Hij ontwikkelde later een geheel eigen stijl met extreem lange takes en een hypnotiserende traagheid.

Details:

EAN8717903483879
TaalHongaars
OndertitelingEngels, Nederlands
UitvoeringDVD
Speelduur106
Verschijningsdatum
Schermformaat4:3
GeluidsformaatDolby Digital 2.0
LeeftijdsindicatieVanaf 12 jaar
KijkwijzerAngst, Grof Taalgebruik
Afmetingen190 x 136 x 15 mm.
Gewicht100 gr.

Extra's

  • BY BELA TARR

Recent bekeken producten