Eye In The Sky  Blu-Ray

Regisseur(s): Gavin Hood
Aaron Paul, Alan Rickman, Babou Ceesay, Barkhad Abdi, Carl Beukes, Helen Mirren • Blu-Ray

€13,99

€12,99

Je bespaart 7%

Nog niet verschenen, verwacht vanaf 01-02-2017

Reserveer Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Eye in the Sky is een ijzingwekkende spannende dramafilm waarin we kolonel Katherine Powell (Helen Mirren) volgen die een geheime actie leidt die terroristen in Kenia moet ontmaskeren. Ze maken hiervoor gebruik van drones. Dit dreigt echter verkeerd te gaan wanneer de zogenoemde terroristen een zelfmoordactie beramen waarmee de levens van honderden burgers op het spel komen te staan… In de hoofdrollen onder anderen Helen Mirren, Aaron Paul en de onlangs overleden Alan Rickman. Regie is in handen van Gavin Hood (Tsotsi, Rendition) en acteur Colin Firth is betrokken als producent. Wanneer kolonel Katherine Powell (Mirren) de opdracht krijgt om een geheime drone-missie te leiden, kan ze nog niet voorspellen wat haar te wachten staat…Het is de bedoeling dat ze een groep terroristen moet arresteren die op een schuilplaats verblijven in Nairobi, Kenia. Al snel komen ze er achter dat de terroristen andere plannen hebben en moet Katherine de plannen wijzigen en de groep uitschakelen. Dit lijkt goed te gaan, tot het moment dat dronepiloot Steve Watts (Aaron Paul), die de leiding heeft over de uitschakeling, een klein meisje spot bij de verblijfplaats van de terroristen. Samen moeten ze beslissen of ze bereid zijn haar leven op te offeren of niet…

In de pers

Als dit spannende drone-drama al wat duidelijk maakt, is het dat geen enkele beslissing lichtzinnig wordt genomen; soms tot grote frustratie van de stoïcijnse kolonel Mirren. Op enkele pompeuze scènes na, dient Eye in the Sky alles zo zakelijk mogelijk op.  
NRC  

Het uiterst strak gemonteerde Eye in the Sky is zo opwindend als een oorlogsverhaal op afstand maar kan zijn. In dit hectische geheel is de cast goed op dreef, en dan met name Helen Mirren en Alan Rickman.  
De Volkskrant  

Eye in the sky – met de laatste rol van de onlangs overleden Alan Rickman – is een belangrijke film. Want het drama van Gavin Hood stemt zeker tot nadenken over het ethische mijnenveld dat hitech-oorlogvoering is.  
De Telegraaf  

Een van de spannende films van het jaar. Beslissingen over leven en dood worden genomen door de legertop en politici die in een veilige vergaderzaal op de eerste rang zitten. De film gaat recht op zijn doel af en laat de kijker achter met veel confronterende vragen. Wat zou jij beslissen?  
Algemeen Dagblad  

Een emotionele film, die het sentiment zo lang mogelijk vermijdt, juist omdat de onderhandelaars dat ook doen.  
Trouw  

Een bewogen, entertainende en interessante debatfilm, als reflectie over de ethiek rond het gericht moorden vanuit de lucht en de ervaring van de camera als oog over de hele wereld.  
De Morgen  

Verrassend sterke oorlogsthriller.  
Humo  

Sterke thriller over een aloud moreel dilemma: is het doden van één onschuldige verantwoord als je daarmee méér levens kan redden?  
FILMTOTAAL  

Details:

EAN8713045248086
TaalEngels, Frans
OndertitelingFrans, Nederlands
UitvoeringBlu-Ray
Speelduur102
Verschijningsdatum
Schermformaat1080p High Definition, High Definition 16:9
GeluidsformaatDTS-HD Master Audio 5.1
LeeftijdsindicatieVanaf 12 jaar
KijkwijzerAngst, Geweld
Afmetingen190 x 136 x 17 mm.
Gewicht100 gr.

Recent bekeken producten