Ex Machina  Blu-Ray

Regisseur(s): Alex Garland
Alicia Vikander, Claire Selby, Corey Johnson, Domhnall Gleeson, Oscar Isaac, Sonoya Mizuno • Blu-Ray

€ 8,99

Nog niet verschenen, verwacht vanaf 01-02-2017

Reserveer Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Ex_Machina, van schrijver/ regisseur Alex Garland (28 Days Later, Sunshine), laat een tijd zien in de niet al te verre toekomst waarin kunstmatige intelligentie echt tot leven komt. In het huis in de bergen van een begaafde internet miljardair doet een jonge man mee aan een experiment; het testen van kunstmatige intelligentie in het lichaam van een schitterende robot-vrouw. Het experiment wordt een psychologisch gevecht, een driehoeksverhouding, waarin loyaliteit wordt verscheurd tussen man en machine.

Reviews & recensies

Imponerende sciencefictionthriller. Visueel perfect gemaakt en briljant geacteerd.

Robotvrouw Ava is bloedmooi, gracieus als een ballerina en bovendien hyperintelligent en ze is ontwikkeld door Nathan, de ex-CEO van ’s werelds grootste zoekmachine. Het resultaat is overdonderend, maar Nathan wil weten of Ava daadwerkelijk bewustzijn heeft, of dat ze menselijk gedrag imiteert. Om daar achter te komen nodigt hij programmeur Caleb uit, die Ava aan een speciale test moet onderwerpen. Het is fascinerend om te zien: Ava is prachtig, maar overduidelijk een robot, de bedrading is steeds zichtbaar. Zij waarschuwt Caleb voor Nathan, en Caleb twijfelt. De afwikkeling van het verhaal is niet helemaal overtuigend. Maar de film is prachtig vormgegeven: van de klinische, modernistische villa waar vrijwel de gehele film zich afspeelt tot het ontwerp van Ava's sexy behuizing: alles klopt tot in de kleinste details. Ook het spel van de drie acteurs maakt indruk. Dat vond overigens ook het publiek van het 31ste Imagine Film Festival in Amsterdam, dat de film waardeerde als beste film van het festival.

Bekijk alle reviews van Ivo Daemen 


Details:

EAN5053083037062
TaalDuits, Engels, Frans, Italiaans
OndertitelingDeens, Duits, Engels voor doven en slecht horenden, Fins, Frans, IJslands, Italiaans, Nederlands, Noors, Portugees, Zweeds
UitvoeringBlu-Ray
Speelduur108
Verschijningsdatum
Schermformaat1080p High Definition, High Definition 2.40:1
GeluidsformaatDTS-HD Master Audio 5.1
LeeftijdsindicatieVanaf 16 jaar
KijkwijzerAngst, Geweld, Grof Taalgebruik
Afmetingen190 x 136 x 17 mm.
Gewicht100 gr.

Extra's

  • Creating AVA;Creating AVA;The cast;The cast;The design;The design;The story;The story;The Turing test;The Turing test

Recent bekeken producten