DVD-'treasures Of The World - World Heritage Of Mankind -'documentaire :Azerbeidjaan, Iran & Oezbekistan.

Documentaire: Unesco Erfgoed • DVD

€ 6,99

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

AZERBEIDJAAN - IRAN - OEZBEKISTAN

Gebouwd op een locatie die al sinds paleolithische tijden werd bewoond, vertoont de Ommuurde stad Bakoe in één doorlopende culturele lijn de sporen van de aanwezigheid van Zoroastrische, Sassanische, Arabische, Perzische, Shirvanische, Ottomaanse en Russische aanwezigheid. In de binnenstad (Icheri Sheher) staan veel 12e-eeuwse verdedigingsmuren nog overeind. De 12e-eeuwse Maagdentoren (Giz Galasy) is gebouwd op oudere fundamenten die dateren uit de 7e en 6e eeuw v.Chr., en het 15e-eeuwse paleis van Shirvanshah is een van de pronkstukken van Azerbeidjaanse architectuur.

Dit plein, begin 17e eeuw aangelegd door Shah Abbas I de Grote en aan alle kanten omgeven door monumentale gebouwen die onderling zijn verbonden door twee verdiepingen hoge arcades, staat bekend om de Koninklijke Moskee, de moskee van Sheikh Lotfollah, de schitterende porticus van Qeyssariyeh en het 15e-eeuwse Timoeridenpaleis. Allemaal getuigen ze van het sociaal-culturele leven in Perzië gedurende het Safawiden-tijdperk.

Persepolis, de in 518 v.Chr. door Darius I gestichte hoofdstad van het Achaemenidische rijk, werd gebouwd op een reusachtig deels kunstmatig, deels natuurlijk terras waar, geïnspireerd door Mesopotamische voorbeelden, de koning der koningen een imposant paleizencomplex neerzette. Het belang en de kwaliteit van de monumentale ruïnes maken het tot een unieke archeologische locatie.

Buchara, gelegen aan de Zijderoute, is meer dan tweeduizend jaar oud. Het is het meest complete voorbeeld van een middeleeuwse stad in Centraal-Azië, met een stedelijke structuur die grotendeels intact is gebleven. Monumenten van belang zijn de beroemde graftombe van Ismail Samani, een meesterwerk van 10e-eeuwse moslimarchitectuur, en een aantal 17e-eeuwse madrassa's.

Het historische stadje Samarkand is een kruispunt en smeltkroes van wereldculturen. Gesticht in de 7e eeuw v.Chr. als de antieke stad Afrasiab, beleefde Samarkand zijn voornaamste ontwikkeling in de Timoeriden-periode in de 14e en 15e eeuw. Tot de belangrijkste monumenten behoren de Registan-moskee en -madrassa's, de Bibi-Khanum-moskee, de necropolis van Shakhi-zinda en het Gur-Emir-mausoleum, evenals het observatorium van Ulugh-Beg.

Details:

EAN8717377001685
TaalNederlands
OndertitelingNederlands
UitvoeringDVD
Verschijningsdatum
Schermformaat16:9, 4:3 Letterbox
GeluidsformaatDolby Digital
LeeftijdsindicatieAlle Leeftijden
Afmetingen193 x 135 x 15 mm.
Gewicht101 gr.
Regio2   0 (Regiovrij)
1 (VS; Canada)
2 (Europa; Midden Oosten; Japan; Zuid Afrika)
3 (Zuidoost Azië; Zuid-Korea; Taiwan; Hong Kong)
4 (Australië; Nieuw-Zeeland; Zuid Amerika)
5 (Ex-USSR; Indiaas subcontinent; Afrika)
6 (China)
  

Extra's

  • UNESCO ERGOED SERIES

Recent bekeken producten