Drenthe In De Tweede Wereldoorlog

Regisseur(s): Nostalgienet

Acteur(s): • DVD

€22,99

€21,99

Je bespaart 4%

3 - 5 Werkdagen

Gratis verzending

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De 3DVD-box Drenthe in de Tweede Wereldoorlog gaat over de oorlogsjaren in Drenthe. De originele filmopnamen die op deze DVD-box zijn opgenomen, zijn afkomstig uit verschillende archieven. De films zijn ondergebracht in de hoofdstukken Aanloop naar de oorlog, Propagandafilms, Oorlogstijd, Bevrijding, Nationaal Socialisme en Dagelijks leven.

Zo ziet u bijvoorbeeld de activiteiten in en rond de Adolf van Nassaukazerne in Zuidlaren net voor het uitbreken van de oorlog, bent u getuige van een demonstratie van de Nederlandse Arbeidsdienst in Assen en zijn er beelden opgenomen van sportevenementen die ook in de oorlog werden gehouden, zoals de TT in Assen en het Concours hippique in Roden.

Ook ziet u opnamen van een soepuitdeling door de WA in Assen en activiteiten van het Agrarisch Front in Rolde. Daarnaast is er een film op deze DVD-box opgenomen over de oorlogstijd in Zuidlaren met beelden van een bruiloft in oorlogstijd, het roven van kerkklokken, gasgeneratoren op de daken van auto’s en een geheim hoofdkwartier van de Ordedienst.

Direct na de bevrijding werden in vele Drentse plaatsen bevrijdingsfeesten gehouden. Deze feesten zijn veelvuldig gefilmd. Zo ziet u op deze DVD de feestelijkheden in Coevorden en Assen.

Zeer bijzonder aan de productie Drenthe in de Tweede Wereldoorlog is een amateurfilm met beelden van een onderduikershol in de bossen bij Anloo.

Speelduur: bijna 3 uur

Details:

EAN8717973750406
TaalNederlands
OndertitelingNederlands
Aantal DVDs3
UitvoeringDVD
Speelduur180
FilmmaatschappijJust Entertainment
Verschijningsdatum
Schermformaat4:3
GeluidsformaatDolby Digital 2.0
LeeftijdsindicatieVanaf 9 jaar
KijkwijzerAngst
Afmetingen190 x 136 x 25 mm.
Gewicht200 gr.
Regio0   0 (Regiovrij)
1 (VS; Canada)
2 (Europa; Midden Oosten; Japan; Zuid Afrika)
3 (Zuidoost Azië; Zuid-Korea; Taiwan; Hong Kong)
4 (Australië; Nieuw-Zeeland; Zuid Amerika)
5 (Ex-USSR; Indiaas subcontinent; Afrika)
6 (China)
  

Extra's

  • PAL/REGION 2 // UNIEKE AMATEURBEELDEN

Recent bekeken producten