Dorus - 60 Jaar

Regisseur(s): Tom Manders

Acteur(s): • DVD eci.nl klanten

€19,90

€18,99

Je bespaart 5%

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Op 1 mei 1953 opende Tom Manders de deuren van zijn eigen artiesten café aan het Rembrandtplein in Amsterdam. Daar in Saint Germain des Pres is DORUS geboren. Zijn dochter Jacqueline stelde een aantal fragmenten samen om hem te eren. Om hem niet te vergeten of hem te leren kennen. Tom was een alleskunner. Hij maakte affiches voor o.a. Carré en later voor zijn eigen theater-keldertje Saint Germain Des Prés. Daar werd DORUS geboren.

DORUS, een lieve zwerver die zonder ooit grof te zijn eigen filosofietjes in liedjes en sketches verpakte en daarmee de harten van velen raakte. Hij maakte kleine gewone dingen tot groot geluk. DORUS 60 jaar om nooit te vergeten is een warm en waardevol document, waarin Tom’s veelzijdig vakmanschap centraal staat. Geniet van Dorus met zijn scheve vrolijke loopje en iets wat doorgezakte knieën, maar vooral van zijn onweerstaanbare ogen.

Deze 4 DVD Box bevat o.a. nooit eerder uitgebracht archiefmateriaal en ook het bijzondere tvprogramma “Herinneringen aan DORUS” met een groot aantal fragmenten uit de televisieshows die Tom in de jaren 50, 60 en begin 70 voor de VARA maakte. Bekende liedjes als ” Twee motten” en “Bij de Marine” . Natuurlijk zien we een stukje “Poessie Mauw” uit “Bij Dorus op Schoot” en “Het muizenvalletje” waarvoor hij in 1967 de Zilveren Roos van Montreux won.

Details:

EAN8717662569227
TaalNederlands
Aantal DVDs4
UitvoeringDVD
Speelduur660
FilmmaatschappijSource 1 Media
Verschijningsdatum
Schermformaat4:3
GeluidsformaatDolby Digital 2.0
LeeftijdsindicatieAlle Leeftijden
Afmetingen190 x 136 x 25 mm.
Gewicht200 gr.

Recent bekeken producten