Die Zauberflote

• DVD

€ 35,99

1 - 2 Weken

Gratis verzending

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Het was zeer opmerkelijk dat al een jaar na de vele Mozart herdenkinsvoorstellingen in 1991, het Ludwigsburge Slot Festival besloot De Toverfluit te produceren. De première van de productie op deze DVD vond plaats op 26 augustus 1992. Het was geen gemakkelijke opgave voor regisseur Axel Manthey en dirigent Wolfgang Gönnenwein. Met heldere, naïeve beelden - gecombineerd met een prachtig, dramatisch kleurenspel - slaagt Mathey erin op een verleidelijke manier de verschillende aspecten van deze opera over het voetlicht te brengen. De uitvergrote symbolen (slang, bliksem, boom) dragen hier ook aan bij.

‘Dit is visueel betoverend zonder de zwakheden van de karakters over het hoofd te zien; er zijn diep ontroerende momenten, en soms hou je je adem in van verbazing (…). Die specifieke Toverfluit-noot vol verwondering en verrassing heeft zelden zo helder geklonken als in Ludwigsburg (…). Dirigent Wolfgang Gönnewein creëert werkelijke spanning en opwinding met muziek die gevoed wordt door onrust en levenslust. Zowel overgedienstigheid als sentimentaliteit worden voorkomen, waardoor er ruimte over blijft voor Mozart’s klanken om zich kalm te ontvouwen en te weerklinken. (Horst Koegler in Opernwelt)

Cast:
Muzikale leiding: Wolfgang Gönnenwein, koor en orkest van de Ludwigsburger Festspiele. Regie: Axel Manthey.
Bezetting: Deon van der Walt, Ulrike Sonntag, Cornelius Hauptmann, Andrea Frei, Thomas Mohr, Patricia Rozario, Helene Schneidermann.

Details:

EAN4006680101880
TaalDuits, Engels, Frans, Spaans
OndertitelingDuits, Engels, Frans, Spaans
UitvoeringDVD
Speelduur147
Verschijningsdatum
Schermformaat4:3
GeluidsformaatStereo
LeeftijdsindicatieAlle Leeftijden
Afmetingen190 x 136 x 15 mm.
Gewicht100 gr.
Regio0   0 (Regiovrij)
1 (VS; Canada)
2 (Europa; Midden Oosten; Japan; Zuid Afrika)
3 (Zuidoost Azië; Zuid-Korea; Taiwan; Hong Kong)
4 (Australië; Nieuw-Zeeland; Zuid Amerika)
5 (Ex-USSR; Indiaas subcontinent; Afrika)
6 (China)

Extra's

  • PAL/ALL REGIONS/LIVE AT LUDWIGSBURGER FESTSPIELE 1992

Recent bekeken producten