Dialogues Des Carmelites  Blu-Ray

Schone, Voulgaridou, Schukoff • Blu-Ray

€ 37,99

1 - 2 Weken

Gratis verzending

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De opera Dialogues of the Carmelites is de enige opera van de Franse componist
Francis Poulenc. Het is gebaseerd op het toneelstuk “Die begnadigte Angst” van Georges Bernanos. Het verhaal is gebaseerd op historische gebeurtenissen.
Poulenc brengt in deze opera religie en revolutie samen: De jonge Blanche de la Force, die haar hele leven lijdt aan existentiële angsten, vlucht in een klooster in de hoop haar verlammende angst voor leven en dood onder controle te krijgen. Maar zelfs de muren van het klooster kunnen de Franse Revolutie niet weerstaan. De nonnen van de Karmelieten Orde kunnen de revolutie niet weerstaan en aanvaarden
om te sterven in het martelaarschap. Gesterkt door hun standvastigheid overwint Blanche uiteindelijk haar angst en volgt haar zusters op het schavot. Deze dramatische opera in drie aktes werd voor het eerst uitgevoerd in La Scala in Milaan in 1957.

Poulencs duidelijke en indringende muzikale taal is perfect geïnterpreteerd door de dirigent Simone Young en het Hamburger Philharmoniker. Deze productie etaleert grote, levendige stemmen uit alle leeftijdscategorieën;niet alleen briljant gezongen, maar tevens geweldig geacteerd. De belangrijkste reden, naast de muzikale prestaties, voor het enorme succes van de opera is regisseur Nikolaus Lehnhoff. Zijn simplistische decor samen met de mystieke lichtinstallatie garandeert luister- en ook geweldig kijkplezier.

Details:

EAN0807280149494
TaalEngels
OndertitelingDuits, Engels, Italiaans, Spaans
UitvoeringBlu-Ray
Speelduur166
Verschijningsdatum
Schermformaat16:9
GeluidsformaatDTS Digital Surround
Afmetingen190 x 136 x 17 mm.
Gewicht100 gr.
Regio0   0 (Regiovrij)
1 (VS; Canada)
2 (Europa; Midden Oosten; Japan; Zuid Afrika)
3 (Zuidoost Azië; Zuid-Korea; Taiwan; Hong Kong)
4 (Australië; Nieuw-Zeeland; Zuid Amerika)
5 (Ex-USSR; Indiaas subcontinent; Afrika)
6 (China)
  

Extra's

  • HAMBURG 2008

Recent bekeken producten