De Bevrijding Van - Den Haag

• DVD

€ 9,99

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Bij het bekijken van de dvd De Bevrijding van Den Haag waant u zich in het Den Haag in de jaren rond het einde van de Tweede Wereldoorlog. Deze dvd toont u beelden van de voedseldropping bij Ypenburg en de terugkeer van koningin Wilhelmina in de Residentie. Ook volgen we de mars die in de stad wordt gehouden ter ere van de Canadese bevrijders, de intocht van de Prinses Irene brigade en het toekennen van de Militaire Willemsorde aan diezelfde brigade door prins Bernhard. Daarnaast toont deze dvd authentiek beeldmateriaal van NSB leider Anton Mussert in de gevangenis van Scheveningen en van de ravage in het Bezuidenhoutkwartier dat per ongeluk door Britse raketten was verwoest. Tot slot ziet de presentatie van plannen voor de wederopbouw van Den Haag en hoe de slachtoffers van het naziregime worden herdacht.

Deze dvd van circa anderhalf uur bevat naast deze bijzondere beelden ook een programma waarin de oorlog in Nederland in vogelvlucht aan bod komt.

De serie De Bevrijding van geeft aan de hand van uniek archiefmateriaal een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen rondom de bevrijding van uw stad of streek. U ziet originele beelden van de intocht van de geallieerden en de bevrijdingsfeesten, maar ook van de wederopbouw en latere herdenkingen.

Details:

EAN8717973750772
TaalNederlands
OndertitelingNederlands
UitvoeringDVD
Speelduur90
FilmmaatschappijJust Entertainment
Verschijningsdatum
Schermformaat4:3
GeluidsformaatDolby Digital 2.0
LeeftijdsindicatieVanaf 9 jaar
KijkwijzerAngst
SerieDe bevrijding van
Afmetingen190 x 136 x 14 mm.
Gewicht80 gr.
Regio0   0 (Regiovrij)
1 (VS; Canada)
2 (Europa; Midden Oosten; Japan; Zuid Afrika)
3 (Zuidoost Azië; Zuid-Korea; Taiwan; Hong Kong)
4 (Australië; Nieuw-Zeeland; Zuid Amerika)
5 (Ex-USSR; Indiaas subcontinent; Afrika)
6 (China)
  

Extra's

  • PAL/REGION 2

Recent bekeken producten