Cyclus V

• DVD

€ 22,99

1 - 2 Weken

Gratis verzending

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Deze bijzondere concertserie werd door de pers geroemd als ‘de ultieme video productie’ van Tchaikovsky’s muziek. De live opname laat de toonaangevende Russische dirigent Vladimir Fedoseyev met het symfonie orkest van Moskou zien en horen.

- Symfonie No. 5 in E Mineur op. 64 (1888): In de lente van 1888 ontstond het idee om een nieuwe symfonie te schrijven. Op 13 april schreef Tchaikovsky in een brief: “Ik wil de hele zomer en herfst in Frolovskoe doorbrengen en veel werk gedaan krijgen. Ik ben een nieuwe symfonie aan het ontwikkelen.” Maar al een paar weken later, in het midden van mei, voelt hij zich leeg en ‘de behoefte te scheppen’ heeft hem verlaten. Hij had toen echter binnen een paar weken zijn vijfde symfonie al geschreven, in zijn huisje in Frolovskoe. Deze symfonie werd voor het eerst opgevoerd, onder leiding van Tchaikovsky zelf, in Sint Petersburg op 6 november 1888.

- Concert voor Piano en Orkest No. 2 in G Majeur op. 44 (1879-1880): Net als zijn eerste pianoconcert is ook dit werk opgedragen aan Nikolai Rubenstein, die onverwacht overleed in maart 1881 in Parijs, tijdens een concert tournee. Het werk werd niet zo populair als haar sensationele voorganger en daar kunnen twee redenen voor zijn: Ten eerste is het tamelijk lang voor een pianoconcert – het duurt zo’n drie kwartier - en ten tweede moet de solist in het tweede deel zijn triomf delen met een violist en cellist.

- Overture in F Majeur (1865): De Concert Overture was het eerste werk van Tchaikovsky dat in Moskou werd opgevoerd. De jonge, 25-jarige, componist schreef de Concert Overture oorspronkelijk in C Mineur, maar zijn beschermheer en mentor Nikolai Rubenstein vond het werk niet volwassen genoeg om uitgevoerd te kunnen worden. Zijn arrangement in F Majeur kreeg een betere ontvangst. Het was in 1865 in Sint Petersburg geschreven en kreeg haar première bij een plaatselijk schoolorkest, onder leiding van de componist. Zijn eerste presentatie voor het ‘grote publiek’ was zeer succesvol en hij vestigde zijn naam met dit werk.

Details:

EAN0807280212990
UitvoeringDVD
Speelduur104
Verschijningsdatum
Schermformaat4:3
GeluidsformaatDTS Digital Surround, Dolby Digital 2.0, Dolby Digital 5.1
Afmetingen190 x 136 x 15 mm.
Gewicht100 gr.
Regio0   0 (Regiovrij)
1 (VS; Canada)
2 (Europa; Midden Oosten; Japan; Zuid Afrika)
3 (Zuidoost Azië; Zuid-Korea; Taiwan; Hong Kong)
4 (Australië; Nieuw-Zeeland; Zuid Amerika)
5 (Ex-USSR; Indiaas subcontinent; Afrika)
6 (China)
  

Extra's

  • NTSC/ALL REGIONS/R.S.O.MOSCOW/VLADIMIR FEDOSEYEV (LIVE

Recent bekeken producten