Combat Classics (8 DVD)

Regisseur(s): Edward Dmytryk, Guy Hamilton, Wolfgang Petersen, David Lean, J. Lee Thompson, Duilio Coletti, Fred Zinnemann
Alec Guinness, Frank Sinatra, Jürgen Prochnow, Peter O'Toole, Robert Mitchum, William Holden • DVD

€ 15,99

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

From here to eternity
Een schitterende verfilming van het boek van James Jones over het leven op een legerbasis in Hawaï net voor de aanval op Pearl Harbor. De film is een combinatie van romantiek en adembenemende actiescènes en echte oorlogsbeelden. Met o.a. Montgomery Clift, Burt Lancaster, Frank Sinatra, Deborah Kerr en Donna Reed.

Lawrence of Arabia
Een van de grootste avonturenfilms ooit gemaakt. Een buitengewoon kleurrijke productie van regisseur David Lean. Het verhaal gaat over de carrière van de Britse officier T.E. Lawrence die het in slechts twee jaar klaarspeelde om tijdens de Eerste Wereldoorlog een monsterverbond tussen de diverse Arabische mogendheden te sluiten. Met deze actie werd het mogelijk de oprukken de Turken een definitief halt toe te roepen. Deze spectaculaire film met uitmuntend camerawerk toont een keur aan grote acteurs zoals Peter O'Toole, Omar Sharif, Anthony Quinn en Alec Guinness. De film kreeg 7 Oscars waaronder de Oscar voor Beste film.

The Caine Mutiny
Wanneer kapitein Queeg (Humphrey Bogart) van de US "Caine" steeds neurotischer gedrag gaat vertonen en de bemanning in gevaar komt, nemen twee officieren het commando van de kapitein over. Queeg beschuldigt de officieren van muiterij en zij zullen zich moeten verantwoorden tegenover de krijgsraad.

Anzio
Robert Mitchum schittert als een Amerikaanse nieuwscorrespondent, die de invasie van de Britse en Amerikaanse troepen volgt. Het betreft de invasie bij Anzio, Italie in 1944 waar de Duitsers zich ingegraven hebben. De complete veldslag wordt gevolgd, een veldslag die gerekend kan worden tot één van de meest beslissende momenten in de Tweede Wereldoorlog.

The Bridge on the River Kwai
Een tijdloos verhaal over de zinloosheid van oorlog. In de Tweede Wereldoorlog moeten Britse krijgsgevangen een brug bouwen voor de Japanse overheersers in Birma. Ze moeten stand bieden aan de ontberingen van de gewetenloze Japanse officieren, genadeloze weeromstandigheden, maar bovenal ook de plannen van de geallieerde troepen die de brug uit strategisch oogpunt willen vernietigen.

The Guns of Navarone
In de Tweede Wereldoorlog hebben de Duitsers de machtige kanonnen van Navarone in handen. Ze staan diep in de rotsen opgesteld en zijn met geen mogelijkheid vanuit zee of de lucht te vernietigen. Een commandogroep wordt samengesteld met alpinist Keith Mallory, explosieven-expert Korporaal Miller, de Griekse verzetstrijder Andrea Stravos en de Engelse Majoor Franklin.

Force 10 From Navarone
Als ze terugkeren van een geslaagde missie om de kanonnen van Navarone te vernietigen, worden Mallory (Robert Shaw) en Miller (Edward Fox) naar Joegoslavië gestuurd met een zoveelste vrijwel onmogelijke opdracht. Op hun reis komen ze in contact met Force 10, een groep keiharde Amerikaanse commando’s onder leiding van de stoere luitenant-kolonel Barnsby (Harrison Ford).

Das Boot
Een realistisch verhaal over de gedurfde tocht van de U-96, één van de beroemde Duitse duikboten, ook wel "grijze wolven" genoemd. U ziet de bemanning aan boord van de U-96 in hun wanhopige strijd op leven en dood. Ze vechten tegen de oneindige, claustrofobische verveling op zee, die plaatsmaakt voor doodsangst bij een confrontatie met de vijand. De U-96 wordt onophoudelijk aangevallen en wordt gedwongen naar een ongekende diepte af te dalen. Daar dreigt de krakende romp het te begeven en de zeelieden lijken een afschuwelijke dood tegemoet te gaan.
Sale Film & TV

Details:

EAN8712609653632
TaalDuits, Engels, Frans
OndertitelingEngels, Frans, Nederlands
Aantal DVDs8
UitvoeringDVD
Speelduur1190
FilmmaatschappijSony Pictures Home Ent.
Verschijningsdatum
Schermformaat1.85:1, 16:9, 1:33:1, 2.20:1, 2.35:1, 4:3
GeluidsformaatDolby Digital 5.1, Mono
LeeftijdsindicatieVanaf 12 jaar
KijkwijzerAngst, Geweld, Grof Taalgebruik
Afmetingen190 x 136 x 35 mm.
Gewicht300 gr.

Recent bekeken producten