Classic Literature - D.H. Lawrence

Documentaire • DVD

€ 5,99

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De meeste mensen denken aan schandalen en controverse bij het horen van de naam D.H. Lawrence, de schrijver van Lady Chatterley’s Lover, maar er valt veel meer te zeggen over deze scherpzinnige, fascinerende en gevoelige schrijver dan men op het eerste gezicht zou denken. Dit onthullende programma vertelt het ongelooflijke verhaal van een mijnwerkerszoon uit Nottinghamshire die de ketenen van de arbeidersklasse waaruit hij voortkwam van zich af wierp en de maatschappelijke ladder naar roem en literair succes beklom, tot hij zich met zijn controversiële boeken en kleurrijke persoonlijke leven het ongenoegen van de gevestigde orde op de hals haalde en de Eerste Wereldoorlog Groot-Brittannië in opschudding bracht en onze schrijver in ballingschap dreef.

Volg de voetstappen van D.H. Lawrence en ontdek de mensen en plaatsen achter epische romans als Sons and Lovers, The Rainbow en Women in Love, en een aantal van de meest welsprekende dichtwerken die ooit zijn geschreven. Van de scheuringen en tragedies in zijn familie die zijn jeugd teisterden tot de gelukkige herinneringen aan vriendschappen, gesmeed op het platteland van Nottinghamshire, vertelt dit programma over de vreugde en het verdriet die de jonge jaren van Lawrence tekenden, en de moeilijkheden hem op latere leeftijd kwelden.

Gehinderd door de beperkingen van zijn geboorte en nationaliteit vond D.H. Lawrence nooit de plek waar hij werkelijk thuishoorde, maar op zoek naar inspiratie keerde hij in zijn werk steeds weer terug naar Nottinghamshire en het landschap van zijn jeugd. En daar moet iedereen die het wezen van deze vaak slecht begrepen schrijver wil ontdekken beginnen.

Details:

EAN8713982013495
TaalEngels
OndertitelingNederlands
UitvoeringDVD
Speelduur60
Verschijningsdatum
Schermformaat4:3
GeluidsformaatDolby Digital 2.0
LeeftijdsindicatieVanaf 12 jaar
Afmetingen190 x 136 x 15 mm.
Gewicht100 gr.
Regio2   0 (Regiovrij)
1 (VS; Canada)
2 (Europa; Midden Oosten; Japan; Zuid Afrika)
3 (Zuidoost Azië; Zuid-Korea; Taiwan; Hong Kong)
4 (Australië; Nieuw-Zeeland; Zuid Amerika)
5 (Ex-USSR; Indiaas subcontinent; Afrika)
6 (China)

Extra's

  • PAL/REGION 2

Recent bekeken producten