BBC Classics Collection

• DVD

€ 27,99

3 - 5 Werkdagen

Gratis verzending

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

- Emma:
Ze is mooi, rijk en van goede komaf. Emma Woodhouse heeft weinig zorgen, en dus tijd genoeg voor haar hobby: mensen koppelen. Zelf vindt ze dat ze al een paar successen heeft geboekt, hoewel huisvriend Mr Knightley daar anders over denkt… Emma is de BBC-televisiebewerking van de gelijknamige roman van de beroemde Engelse schrijfster Jane Austen (1775-1817). BAFTA-winnares Sandy Welch brengt met haar scenario het negentiende-eeuwse Engeland meesterlijk tot leven.

- Elizabeth R:
Het verhaal van de Engelse koningin Elizabeth I, dochter van Hendrik VIII en Anna Boleyn, is meerdere malen verteld en verfilmd. Toch is iedereen het erover eens dat dit zesdelige BBC-drama uit 1971 nog steeds overal met kop en schouders bovenuit steekt. In het met 5 Emmy’s bekroonde en in 64 landen vertoonde Elizabeth R wordt de ‘maagdelijke koningin’ op magistrale wijze neergezet door tweevoudig Oscarwinnares Glenda Jackson. Zij maakt van Elizabeth I een hooghartige, intelligente, hartstochtelijke, veelgeplaagde maar bovenal onvergetelijke vorstin die heerst over zowel staats- als privézaken.

- Miss Austen Regrets:
In deze prachtige film komen we meer te weten over het privéleven de Engelse schrijfster Jane Austen (1775-1817). Als de film begint is Jane al een succesvol schrijfster. Ze heeft de geroemde romans ‘Pride and Prejudice’, ‘Sense and Sensibility’ en ‘Mansfield Park’ gepubliceerd en ‘Emma’ is bijna voltooid. Voor haar nicht Fanny Knight, die dolgraag verliefd wil worden, is Jane haar favoriete tante, een tante vol wijsheid en kennis. Fanny kan helpen in haar zoektocht naar de ideale huwelijkskandidaat. Want haar tante, die zo mooi over de liefde kan schrijven, moet tenslotte zelf toch ook de liefde hebben ervaren?

- Cranford:
In het plaatsje Cranford draait alles om etiquette en traditie. Alles gaat er volgens regels die nergens zijn opgeschreven maar die desondanks iedereen kent. Maar Cranford is ook een plattelandsgemeenschap aan de vooravond van ingrijpende veranderingen, want de spoorlijn komt eraan. Vanuit Manchester rukken de rails onstuitbaar op. Kunnen de inwoners wennen aan het feit dat hun wereld voorgoed gaat veranderen? In deze weelderige, ontroerend mooie en uiterst komische serie zien we een voortreffelijke cast aan het werk. Van dichtbij volgen we de kleine absurditeiten en de grote drama’s die een groep memorabele personages in de loop van een onvergetelijk jaar meemaakt.

Tracklist

  1. 1. Emma
  2. 2. Elizabeth R
  3. 3. Miss Austen Regrets
  4. 4. Cranford

Details:

EAN8717344744089
TaalEngels
OndertitelingNederlands
UitvoeringDVD
Speelduur1140
Verschijningsdatum
Schermformaat16:9, 4:3
GeluidsformaatDolby Digital 5.1
LeeftijdsindicatieVanaf 12 jaar
Afmetingen190 x 136 x 15 mm.
Gewicht100 gr.  

Recent bekeken producten