Amy  Blu-Ray

Regisseur(s): Asif Kapadia

Acteur(s): • Blu-Ray

€20,99

€18,99

Je bespaart 10%

3 - 5 Werkdagen

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De talentvolle Amy Winehouse, gezegend met een unieke stem, is op korte tijd uitgegroeid tot een legende. Zoals een rasechte jazzartieste beaamt, vertaalde ze treffend haar eigen gebreken in haar teksten en optredens. Deze combinatie van rauwe eerlijkheid en talent zorgde voor vele populaire muzieknummers uit onze geschiedenis.

De permanente media-aandacht, het compliceerde leven van een buitengewoon succesbestaan en een heel onstabiele levensstijl veranderden het leven van Amy Winehouse echter in een kwetsbaar, geconstrueerd kaartenhuis. Aan dit kostbare talent kwam dan ook abrupt en vroegtijdig een einde.

Met Amy’s eigen woorden en onuitgegeven beelden vertelt Asif Kapadia (Senna, The Warrior) ons het verhaal van deze buitengewone artieste, bekroond met 6 Grammy Awards

Reviews & recensies

Een prachtig document over de veel te jong gestorven Amy Winehouse

Amy Winehouse, dochter van een Londense taxichauffeur en apotheker, had al op zeer jonge leeftijd het zingen in zich. Niemand die toen had kunnen weten dat deze vrouw de wereld zou veroveren met doorleefde nummers als ‘Back to Black’, ‘Rehab’ en ‘Valerie’. Haar leven kenden vele pieken en dalen. Toen haar eerste album ‘Frank’ in Groot-Brittannië uitkwam werd haar stem vergeleken met die van Sarah Vaughn en Macy Gray. Dit album was buiten Groot-Brittannië niet haar doorbraak. Die kwam wel met haar tweede album ‘Back to black’ met daarop het nummer ‘Rehab’. Winehouse kon na ‘Frank’ anderhalf jaar niets op papier krijgen, maar in die periode ontmoette ze Mark Ronson die haar wist te inspireren in 6 maanden het album af te maken. Met hem zou ze ook het ongelooflijk succesvolle nummer ‘Valerie’ opnemen. In haar leven werd Amy Winehouse overladen met awards en prijzen. Dit succes had een keerzijde die haar verslavingen voedde, met als gevolg dat ze op 23 juli 2011 aan de gevolgen van een alcoholvergiftiging overleed, 27 jaar oud. Dit is een prachtig document over het leven van de veel te jong gestorven Amy Winehouse, waarin Amy ook zelf aan het woord komt.

Bekijk alle reviews van Ivo Daemen 


Details:

EAN5051083098267
TaalEngels
OndertitelingNederlands
Aantal Blu-Rays2
UitvoeringBlu-Ray
Verschijningsdatum
LeeftijdsindicatieVanaf 12 jaar
Afmetingen190 x 136 x 85 mm.
Gewicht200 gr.  

Recent bekeken producten