The American War Machine Of Wwii (Collector's Edition)

• DVD

€ 9,99

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Dit is het verhaal van de verbluffende opbouw van het Amerikaanse leger vanaf het kleine, 100.000 man, tellende leger in het tijdperk net na de Eerste Wereldoorlog, tot het machtigste en technologisch meest geavanceerde leger dat de fascisten over de hele wereld bestreed.

- Het Leger:
Kijk in detail mee naar het arsenaal en de tactiek van het Amerikaanse leger. In de jaren dertig schoot het tekort in vuurkracht en tanks. De soldaten marcheerden met verouderd materiaal dat nauwelijks bruikbaar was. Hoe zijn ze in staat geweest om in zo’n korte tijd de grootste en modernste legermacht ter wereld te worden?

- De Luchtmacht:
De Amerikaanse luchtmacht vloog nog steeds met antieke vliegtuigen tot het begin van de 40er jaren maar toch wisten ze met hun slagkracht en tactisch inzicht de lucht boven vijandelijke steden te verduisteren met een ongekende luchtmacht.

- De Marine:
Hoe kwam het tot de ondergang van de trotse Amerikaanse vloot in Pearl Harbor? Volg het verhaal van de Amerikaanse Marine die begon als schietschijf van de Duitse U-boten en zich ontwikkelde tot heer en meester van de wereldzeeën. Deze documentaire presenteert u de marine van de Verenigde Staten in haar strijd op de Stille en de Atlantische Oceaan.

- De Mariniers:
De mariniers zijn Amerika’s elite troepen. Begonnen als kleine politiemacht wisten zij uit te groeien tot één van de meest gevreesde gevechtsmachten. Volg het verhaal vanaf de oprichting tot de grootse successen die, door de gewaagde plannen en hoge risico’s, bijna tot de ondergang van de mariniers leidde.

- De Kustwacht:
Kustwacht John Cullen ontving de Legion of Merit. Reden hiervoor was zijn ontmaskering van de Duitse saboteurs tijdens operatie Pastorious. De eerste vijandelijke operatie op Amerikaans grondgebied. In haar operaties tegen de U-boten werkte de kustwacht nauw samen met de Amerikaanse Navy, en de mariniers. Veel van de bestuurders van landingsvoertuigen die werden gebruikt voor de gewaagde amfibie-invasies, zoals de Higgins boot, waren ook van de specialisten van de kustwacht.

Details:

EAN8715664078488
TaalEngels
OndertitelingNederlands
Aantal DVDs3
UitvoeringDVD
Speelduur450
FilmmaatschappijDFW
Verschijningsdatum
Schermformaat1:33:1, 4:3
GeluidsformaatDolby Digital 2.0
LeeftijdsindicatieVanaf 12 jaar
KijkwijzerAngst, Geweld
Afmetingen190 x 136 x 25 mm.
Gewicht200 gr.

Extra's

  • .. OF WWII

Recent bekeken producten