Zelf-   eReader eBook

Pieter Boskma • eBook

€ 14,99

Direct downloaden

Zelf is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In zijn nieuwe dichtbundel Zelf maakt Pieter Boskma zes jaar na de dood van zijn vrouw de balans op van zijn leven en dichterschap. In een unieke combinatie van openhartig realisme en mysterieuze vervreemding, van het verhalende en het lyrische, van humor en melancholie, ontworstelt de dichter zich aan de rouw, die niet zomaar overgaat, maar waarvan je zelf afscheid moet nemen. Soms geestig provocerend, dan weer innig en ontroerend, weet Boskma in deze bijzondere zelfportretten uiteindelijk uit te stijgen boven de tragedie die zijn bestaan ontwrichtte, en bezingt hij krachtig, opgeruimd en vol verwondering zijn herwonnen leven.

Pieter Boskma (1956) publiceerde twaalf dichtbundels, alsmede de novelle Een foto van God (1993), het roman-gedicht De aardse komedie (2002) en de verhalenbundel Westerlingen (2006). Een van zijn meest recente, veelgeprezen en -gelezen bundels is Doodsbloei (2010), een 'rouwdagboek in verzen'. In 2012 verscheen de dichtbundel Mensenhand die genomineerd is voor de Ida Gerhard Poëzieprijs 2014.

Dit boek in de pers

Pieter Boskma's verzen hebben de lichte, sensitieve toets van Gorter, maar zijn ook realistisch. (...) Wat de poëzie van Boskma bovenal onderscheidt van die van anderen is de innerlijke noodzaak. Dit moest geschreven worden.  
NRC  

Hij is evengoed hooggestemd en lyrisch als surreëel en sprookjesachtig; er heerst weemoed, er is geilheid, een platte, haast middeleeuwse boertigheid en er schijnt eeen gorteriaans licht. En dat is dan allemaal in evenwicht.  
Trouw  

Deze dichter is geen priegelaar - geef hem de ruimte en hij blaast je omver.  
De Groene Amsterdammer  

Details:

Auteur(s)Pieter Boskma
UitgeverijDe Bezige Bij Amsterdam
ISBN9789023485940
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's80
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte828 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten