Wittgensteins-   eReader eBook

Alexander Waugh • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Wittgensteins is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Karl Wittgenstein maakte fortuin in de ijzer- en staalindustrie en werd een van de rijkste mensen van Europa; in Wenen bezat hij een aantal paleizen. Componisten als Brahms, Mahler en Strauss kwamen er over de vloer. Zo er al een bindende factor binnen het gezin Wittgenstein was, dan was het de muziek. Als vader oefende Karl Wittgenstein een tirannieke invloed uit op zijn acht kinderen. Drie van zijn zonen pleegden zelfmoord. De vierde, Paul, werd een wereldberoemd pianist (hij verloor zijn rechterhand in de Eerste Wereldoorlog, en Strauss, Prokofjev, Ravel en Britten schreven voor hem stukken voor de linkerhand). Ludwig, de jongste zoon, werd een van de grootste filosofen van de twintigste eeuw. Bij nagenoeg alle gezinsleden grensde genialiteit aan waanzin. Het gezin werd ten slotte uiteengereten door onenigheid, geld, krankzinnigheid en twee wereldoorlogen.

Dit boek in de pers

Waugh heeft een trefzeker oog voor het menselijke detail  
NRC  

In de handen van Alexander Waugh werd de familie Wittgenstein, excentriek in alle betekenissen van het woord, een gewone familie in een bizarre eeuw.  
De Volkskrant  

Waugh heeft uitstekend onderzoek verricht. Zijn boek geeft een intiem inkijkje in het leven van de Weense bourgeoisie en de veranderende machtsverhoudingen in Europa tijdens de eerste vijf decennia van de twintigste eeuw.  
De Telegraaf  

Een onvoorstelbaar en opwindend verhaal van een aristocratisch, intellectueel en puissant rijk geslacht te midden van een van de roerigste periodes in de wereldgeschiedenis. Op die geschiedenis hebben de Wittgensteins misschien geen invloed gehad, ze zijn er wel door getekend, en Alexander Waugh laat dat prachtig zien.  
Trouw  

Overdadig en vermakelijk  
Vrij Nederland  

Accuraat, maar ook indiscreet, grappig en scherp  
Elsevier  

Deze biografie is steengoed.  
Esquire  

Details:

Auteur(s)Alexander Waugh
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023465171
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1487 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten