Winter in Gloster Huis-   eReader eBook

Vonne van der Meer • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Winter in Gloster Huis is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Wie steeds maar hoort dat hij deel uitmaakt van een plaag gaat dromen van zijn eigen einde. In Winter in Gloster Huis nemen we een sprong in de tijd: de koning zit ruim tien jaar op de troon, de zorg is overgenomen door altijd dienstbare robots, de Klaar met leven-wet is aangenomen. Twee broers krijgen een duizelingwekkende erfenis, plus de opdracht er ‘iets goeds’ mee te doen. De oudste begint een hotel aan een meer waar je waardig en omringd door aandacht kunt sterven. Het wordt een enorm succes. De andere bouwt aan de overkant Gloster Huis, waar mensen die toch aan hun doodswens beginnen te twijfelen, welkom zijn. Daar werken ze vastberaden aan iets wel heel opmerkelijks: de afschaffing van de eenzaamheid. Winter in Gloster Huis is het verhaal van een grote dwaasheid: het gevecht van een Don Quichot met de reus aan de overzijde. Een subtiel boek over de lastige vragen waar iedereen uiteindelijk mee te maken krijgt.

Dit boek in de pers

Wat in deze lichtvoetige pamfletroman wordt bepleit, is in feite de herinvoering van het betere bejaardentehuis – een instituut dat op dit moment juist in rap tempo wordt afgebroken, omdat er geen geld meer voor is.  
NRC  

Warme roman met bloedserieuze strekking.  
De Volkskrant  

Mooi, warm en tot nadenken stemmend.  
Margriet  

Van der Meer giet het euthanasiedebat in de vorm van een mooie, subtiele roman die lezers niet koud zal laten.  
Elsevier  

Winter in Gloster Huis is een elegante, diepzinnige vertelling over leven en dood, die een van de meest urgente kwesties van deze tijd -hoe om te gaan met het feit dat we almaar ouders worden- op een prikkelende manier concreet maakt.  
De Groene Amsterdammer  

Een indrukwekkende roman [...] geeft stof om over de diepste zin van het leven na te denken.  
Friesch Dagblad  

Vanaf de eerste zin pakt ze je in. [...] Glashelder, mythisch krachtig verhaal.  
Dagblad De Limburger  

Boeiende materie en voer voor discussie, los van het feit dat het gewoon een mooi boek is.  
Noord Hollands Dagblad  

Winter in Gloster Huis is een uitstekende roman en daardoor een ideale (hernieuwde) kennismaking met het oeuvre van één van Nederlands grootste schrijfsters.  
CUTTINGEDGE  


Reviews & recensies

prachtig geschreven roman over het vaak eenzame bestaan van ouderen

De roman Winter in Gloster Huis van Vonne van der Meer speelt zich af in de nabije toekomst wanneer de ‘Klaar met Leven’ wet is aangenomen: ouderen mogen zelf hun moment van overlijden bepalen. De broers Richard en Arthur Hofstede krijgen na het overlijden van hun vader een onverwacht grote erfenis. Iets met verstopte diamanten in een muur, maar dat doet er niet echt toe. ‘Doe er iets goeds mee,’ was de enige uitleg van hun vader. En dus bouwt Richard een Vaarwelhotel waar mensen waardig afscheid kunnen nemen van het leven. Het blijkt een enorme hit. Zijn broer Arthur heeft moeite met deze succesformule en bouwt aan de andere kant van het meer een luxe onderkomen voor twijfelaars. Hij noemt zijn hotel het Gloster Huis, naar Gloster uit Shakespeares King Lear, die van zelfmoord wordt behoed door zijn verloren zoon Edgar. Van der Meer zet je met deze prachtig geschreven roman aan het denken over het vaak eenzame bestaan van ouderen. Ze schetst een schrikbeeld van de toekomst waarin zorgrobots en uitzichtloosheid senioren doen verlangen naar de dood.

Bekijk alle reviews van Art Rooijakkers 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over euthanasie
  • verhalen over de toekomst

Details:

Auteur(s)Vonne van der Meer
UitgeverijAtlas-Contact
ISBN9789025446239
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's104
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte495 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten