Wet bescherming persoonsgegevens in Europees perspectief-   eReader eBook

Herke Kranenborg, L.F.M. Verhey • eBook

€ 50,23

Direct downloaden

Gratis verzending

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De bescherming van persoonsgegevens is een onderwerp dat steeds meer mensen bezighoudt. De overheid, het bedrijfsleven en particulieren verzamelen, gebruiken en verspreiden persoonsgegevens op steeds grotere schaal. Degenen om wiens persoonsgegevens het gaat krijgen daarbij steeds sterker het gevoel dat men de controle over zijn eigen gegevens aan het verliezen is. Door deze ontwikkelingen worden de juridische vragen die zich over deze thematiek voordoen, steeds belangrijker. Aan welke regels is men bij het verzamelen en gebruiken van persoonsgegevens gebonden? Welke rechten kan iemand inroepen om de controle over zijn eigen persoonsgegevens te vergroten? Wie houdt er toezicht op de naleving van de regels en wie is verantwoordelijk voor de handhaving? De antwoorden op deze vragen zijn te vinden in de Wet bescherming persoonsgegevens en de regels die daarop zijn gebaseerd. Deze regels worden door velen als zeer complex ervaren. Deze monografie beoogt de lezer houvast te bieden en wegwijs te maken. De inhoud van de Wet bescherming persoonsgegevens wordt uitvoerig besproken en uitgelegd. De wet wordt daarbij nadrukkelijk in zijn Europeesrechtelijke context geplaatst. Zowel regels van de Europese Unie als de wijze waarop het Europees Hof voor de Rechten van de Mens het recht op bescherming van het privéleven van artikel 8 EVRM uitlegt, hebben grote invloed op hoe de Wet bescherming persoonsgegevens moet worden begrepen. De monografie eindigt met een blik op de toekomst en bespreekt hoe de bescherming van persoonsgegevens in de toekomst kan worden verbeterd.

Er zijn nog geen reviews voor dit boek

Schrijf een review en maak kans op € 50

Schrijf een review

Details:

Auteur(s)Herke Kranenborg, L.F.M. Verhey
UitgeverijWolters Kluwer Nederland
ISBN9789013087321
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's225
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met Adobe DRM
ePub met Adobe DRM is een formaat voorzien van DRM beveiliging van Adobe. DRM staat voor Digital Rights Management en dit is een techniek om het illegaal kopi�ren van digitale bestanden tegen te gaan.
Bestandsgrootte340 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieUitgeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten