Wat we zien als we lezen-   eReader eBook

Peter Mendelsund • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Wat we zien als we lezen is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Heeft Tolstoj Anna Karenina echt beschreven? Heeft Melville ons ooit precies laten weten hoe Ismaël eruitzag? Of Faulkner zijn personage Benjy Compson? De verzameling van versplinterde beelden in een boek – hier een sierlijk oor, daar een losgeraakte krul, een zwierig opgezette hoed – en andere hints en aanwijzingen helpen ons lezers om een beeld van een personage of van de setting te krijgen, zonder dat de schrijver het expliciet beschrijft. Sterker nog: dit is precies wat lezen zo leuk maakt. Aan de hand van talloze voorbeelden uit de wereldliteratuur laat dit schitterende en rijk geïllustreerde boek zien hoe dit unieke visuele proces van de lezer werkt. Peter Mendelsund is de huisontwerper van uitgeverij Alfred A. Knopf en voormalig pianist. Hij ontwierp omslagen voor onder anderen Martin Amis, Stieg Larsson, David Mitchell en Kazuo Ishiguro. The Wall Street Journal heeft zijn ontwerpen omschreven als ‘de herkenbaarste en meest beeldende boekomslagen in hedendaagse fictie’.

Dit boek in de pers

De kern van [Mendelsunds] met goed gekozen citaten onderbouwde betoog: ofschoon lezers romanpersonages en –locaties vaak haarscherp getekend vinden, geven schrijvers juist summiere, fragmentarische of tegenstrijdige informatie over het aanzien van mensen en dingen. (…) Hij verduidelijkt de soms ingewikkelde tekst met geestige en rake visualisaties.  
De Volkskrant  

In het inventief en losjes vormgegeven beeldboek ‘Wat we zien als we lezen’ onderzoekt omslagontwerper Peter Mendelsund wat we ons in ons hoofd halen bij de woorden die ‘we met onze ogen als water opslokken’.  
Trouw  

Mendelsund beroept zich in zijn betoog op filosofie, literatuurwetenschap, psychologie en neurologie. En waar woorden niet volstaan, maakt hij gebruik van illustratie. Dat maakt Wat we zien als we lezen tot een origineel en veelzijdig boek.  
De Standaard  

Gretig put Mendelsund uit de goudaders van de wereldliteratuur om het raadselachtige proces van literaire verbeelding in kaart te brengen. Hij bedient zich daarbij frivool van illustraties, in een boek met de allure van een bordspel waar je soms de verkeerde kant op wordt gestuurd.  
De Morgen  

Details:

Auteur(s)Peter Mendelsund
UitgeverijAtlas Contact
Vertaler(s)Roos van de Wardt
ISBN9789025446314
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's451
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte58343 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten