Wachtwoorden-   eReader eBook

Anneke Brassinga • eBook

€ 14,99

Direct downloaden

Wachtwoorden is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Met tien indrukwekkende en gelauwerde bundels op haar naam is Anneke Brassinga een van de belangrijkste dichters van ons land. ‘Buitenissig en exuberant… Afwisselend burlesk, diep ernstig, euforisch en een beetje hitsig’, schreef Trouw. En De Morgen: ‘Even unieke, levenslustige als prachtige poëzie’. Brassinga experimenteert uitbundig met de taal en met vergeten, in onbruik geraakte woorden. Haar toon is afwisselend romantisch, luchtig en ingetogen; schijnbaar moeiteloos wisselt ze van poëtische stijlen en verbindt ze zaken, personen, beelden en emoties.

Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Geestverruimend heelal van taal... Winnares P.C. Hooft-prijs 2015!

Met haar tien veelgeprezen bundels, die zo ongeveer met elke denkbare poëzie-prijs werden bekroond, is Anneke Brassinga een van de belangrijkste dichteressen binnen de Nederlandse taal, geroemd om haar taalvirtuositeit en intensiteit. Zij is een meesterlijk woordkunstenares die een eigenzinnig taalspel speelt. Brassinga hanteert hierin vele vormen en registers en schijnbaar moeiteloos wisselt de dichteres van poëtische stijlen en verbindt ze zaken, personen, beelden en emoties. Haar gedreven, innoverende zinnen leveren uitbundige en explosieve poëzie op. In 2015 werd haar gehele oeuvre bekroond met Nederlands belangrijkste literaire onderscheiding, de P.C. Hooft-prijs. "Wie de gedichten van Brassinga leest, stapt binnen in een geestverruimend heelal van taal" aldus het juryrapport, "in elk gedicht openen zich onvermoede vergezichten van zeggingskracht. De taal wordt omgekeerd, uitgekleed en weer opnieuw uitgedost totdat alle registers die er ooit in voorgekomen zijn weer meedoen." In de prachtige uitgave Wachtwoorden, met herziene gedichten uit de periode 1987-2003, is haar beste werk gebundeld. Op de bijgeleverde CD draagt de dichteres 30 van haar gedichten voor. Poëzie op z’n best!

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Details:

Auteur(s)Anneke Brassinga
UitgeverijDe Bezige Bij
ISBN9789023493808
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's473
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte4012 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten