Vuil vel-   eReader eBook

Jonas Thys, Marita de Sterck • eBook

€ 14,99

Direct downloaden

Vuil vel is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Een sprookjesboek zoals u er nog nooit een las

Veel bekende sprookjes hebben interessante Vlaamse varianten. Uit oude handschriften, archieven en vergeten collecties selecteerde Marita de Sterck veertig gedurfde volkssprookjes, waarin agressie en erotiek een grote rol spelen. Herwerkt tot vlot leesbare verhalen, dagen ze in hun ongecensureerde verschijningsvorm volwassenen en jongeren uit. Veertig prenten van Jonas Thys brengen sleutelscènes tot leven.

‘De verhalen die Marita de Sterck teruggevonden heeft, tonen hoe negentiende-eeuws Vlaanderen niet bang was om kinderen én volwassenen te confronteren met hun minder fraaie kanten. Ze houden ons een spiegel voor waar we niet graag in kijken.’ – Paul Verhaeghe, hoogleraar psychologie en auteur van Identiteit

‘De verhalen in dit boek lijken uit de buik van onze wereld te komen en confronteren ons met een taal voor en over het leven die niet meer de onze lijkt te zijn.’ – Bruno Vanobbergen, pedagoog en kinderrechtencommissaris Vlaanderen, auteur van Het kind van onze dromen

Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Veertig volksverhalen herleid tot hun brute essentie

Het is niet de eerste keer dat Marita de Sterck oude volksverhalen en sprookjes van hun suikerlaagje ontdoet en terugbrengt naar hun oerkern. Daar kunnen we alleen maar heel blij mee zijn. Deze verhalen bieden vaak een unieke inkijk in de historische 'volksziel', als we dat beladen woord nog mogen gebruiken. Ze laten zien hoe men generaties geleden aankeek tegen zaken als erotiek, relaties, ziekte en gezondheid, geloof of bijgeloof. De oorspronkelijke sprookjes zijn vaak scabreuzer of gemener dan we kunnen vermoeden. Bruiden die hun bruidegom zonder verpinken om zeep helpen, ouders die hun eigen kinderen ombrengen, broers en zussen die elkaar de keel oversnijden, wellustige vrouwenfretters; Marita de Sterck brengt ze met zichtbaar genoegen tot leven. Leerzaam en boeiend allemaal ... maar vooral heel leuk om lezen.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Details:

Auteur(s)Jonas Thys, Marita de Sterck
UitgeverijDe Bezige Bij Antwerpen
ISBN9789023496021
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's193
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte5578 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten