Vlucht zonder einde-   eReader eBook

Joseph Roth • eBook

€ 6,99

Direct downloaden

Vlucht zonder einde is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

'Vlucht zonder einde' is een herontdekking uit het vroege oeuvre van Joseph Roth, voor het eerst in Nederlandse vertaling Met een inleiding van Arnon Grunberg Franz Tunda, officier in het keizerlijke leger tijdens de Eerste Wereldoorlog, ontsnapt uit krijgsgevangenschap en komt terecht in de chaos van de Russische Burgeroorlog; raakt betrokken bij de communistische avant-garde, en zoekt zijn toevlucht in de armen van een mooie Georgische vrouw. Pas na allerlei omzwervingen keert hij vanuit Siberië terug naar Wenen. Maar in de tussenliggende jaren is de vertrouwde wereldorde in elkaar gestort en komt Tunda nergens meer aan. Bakoe, Moskou, Wenen, Parijs elke stad blijkt slechts een volgende etappe op zijn odyssee. 'Vlucht zonder einde' verscheen in 1927 en is wellicht de meest persoonlijke roman van journalist en romancier Joseph Roth (1894-1939). Met de eindeloze omzwervingen van Franz Tunda voorspelde Roth zijn laatste levensjaren die hij afwisselend in Oostende, Amsterdam en Parijs doorbracht. In deze laatste stad overleed Roth onder armoedige omstandigheden.

Dit boek in de pers

Kan zich meten met zijn beste werk. (...) Het is vreemd en begrijpelijk dat Roth niet populairder is. Vreemd, omdat hij zo toegankelijk schrijft - soepel, aangrijpend, komisch. Begrijpelijk, omdat zijn werk zo intens verdrietig is. Weinig schrijvers kunnen zoveel ellende oproepen in zo weinig woorden, met zo'n treurig gevoel voor humor. Maar Roth is tegelijk lyrischer en harder. Vlucht zonder einde verscheen in 1927 in is nu door Elly Schippers voor het eerst in het Nederlands vertaald. Vlekkeloos.  
Het Parool  

Roth lees je om zijn prachtige observaties, van die steden, maar vooral van hun bewoners, die hij beschrijft met ongeëvenaarde mensenkennis - en een recht evenredig gevoel voor humor.  
Trouw  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over de Eerste Wereldoorlog
  • boeken over Azië

Details:

Auteur(s)Joseph Roth
UitgeverijLJ Veen Klassiek
Vertaler(s)Elly Schippers
ISBN9789020414080
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's146
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1194 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten