Vijanden van de staat-   eReader eBook

Tim Weiner • eBook

€ 12,99

Direct downloaden

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Vijanden van de staat is de opvolger van Tim Weiners geschiedenis van de CIA. In zijn nieuwe boek richt hij zijn aandacht op de Amerikaanse binnenlandse veiligheidsdienst, de FBI (Federal Bureau of Investigation), de opsporingsdienst die de Amerikanen moet beschermen tegen verborgen vijanden binnen de landsgrenzen. Sinds het einde van de Eerste Wereldoorlog heeft de FBI jacht gemaakt op communisten, radicalen en tegenwoordig op terroristen. Weiner toont aan hoe de dienst nu al bijna een eeuw lang ook loyale Amerikanen in zijn netten heeft gevangen - bijvoorbeeld leden van de vredelievende burgerrechtenbeweging en de antioorlogsbeweging van de jaren zestig. Ook laat hij zien dat er intern sprake is van ernstige wanorganisatie. Vijanden van de staat doet een spectaculair boekje open over de machtigste en een van de zwaarst beproefde geheime diensten ter wereld.

Dit boek in de pers

Grondige en bij vlagen opzienbarende studie van de FBI... Weiner is een scherp waarnemer, die de recente politieke geschiedenis van zijn land vakkundig in kaart brengt.... Door de gedegen en onthullende informatie meer dan de moeite waard.  
Trouw  

Fascinerend beeld van geschiedenis van de FBI.  
Elsevier  

Weiner toont aan hoe kwetsbaar onze westerse democratieën zijn.  
De Morgen  

Een belangrijk en verontrustend boek.  
The New York Times  

Een intelligent, diepgravend en evenwichtig relaas over de spanning tussen nationale veiligheid en burgerlijke vrijheden.  
Publishers Weekly  

Hoogst fascinerend.  
Historisch Nieuwsblad  

Honderd jaar infiltratie en politiek gekonkel, de geschiedenis van de FBI is spannender dan een spionageroman.  
VPRO Gids  

Weiner hanteert een zeer persoonlijke en levendige vertelstijl... Dit ontluisterende boek zal iedereen stof tot nadenken geven over hoeveel misdaden een overheid mag begaan om haar burgers tegen misdadigers te beschermen.  
CUTTINGEDGE  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • leesbare boeken waar je iets van opsteekt
  • non-fictie

Details:

Auteur(s)Tim Weiner
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023467083
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1207 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten