De vergeten wals-   eReader eBook

Anne Enright • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De winter van 2009. In een besneeuwde buitenwijk van Dublin herinnert Gina Moynihan zich de combinatie van toeval en lust waardoor ze jaren eerder voor haar grote liefde Seán Vallely viel. Terwijl het leven buiten stil lijkt te staan, denkt Gina terug aan het begin van hun buitenechtelijke affaire en hun ontmoetingen in hotelkamers: eindeloze, geheime, gelukzalige middagen vol gevoelens van ontkenning en schuld. Dan gaat ze in de vrieskou op weg om Evie op te halen, Seáns fragiele twaalfjarige dochter, het meisje dat hun verboden relatie oneindig veel gecompliceerder heeft gemaakt.

In deze uitzonderlijke roman schrijft Anne Enright - net als in haar doorbraakroman De samenkomst - over de onverwachte dramatiek van het alledaagse bestaan. In De vergeten wals richt ze zich volledig op het onderwerp liefde, of misschien zelfs romantiek, en met Gina Moynihan heeft ze een hartstochtelijke, intelligente en onvergetelijke heldin gecreëerd.

Dit boek in de pers

Sprankelende zinnen en levensechte personages. (...) Enright kan schrijven, analyseren, prachtig verwoorden en personages helemaal tot leven laten komen.  
Trouw  

Een van de belangrijkste Ierse schrijvers van dit moment (...) De vergeten wals overtuigt door de rafels die eraan hangen, door het stoere cynisme dat lijkt op dat van Martin Amis en door de rap van de tongriem gesneden toon en droge humor, die doen denken aan Ali Smith.  
De Morgen  

De vergeten wals is een pijnlijk mooi boek over passie en misleiding.  
The Independent  

Enright schrijft momenteel op de toppen van haar kunnen, ze is briljant.  
The Times  

Hoewel de parallel tussen excessieve rijkdom en verval van normen en waarden makkelijk te trekken is, is Enrights briljante proza - vol rake observaties en betoverend mooie zinnen - nergens moralistisch. Ze veroordeelt haar personages niet, maar laat hen onderzoeken hoe ze in een wereld zonder oude waarden een nieuwe moraliteit moeten ontwikkelen. (...) Met De vergeten wals heeft Anne Enright opnieuw een tintelende roman geschreven over de onverwachte dramatiek van het alledaagse bestaan.  
Opzij  

Een ontroerend en droogkomisch boek. (...) Briljant in de gedetailleerde en doorleefde beschrijvingen van de lust en walging die hotelkamerrendez-vous oproepen, de haat en het mededogen waarmee Cina aan de andere vrouw' denkt of de op-eieren-lopen-verhouding tussen Evie en papa's minnares.  
VPRO Gids  

Er zijn weinig schrijfsters die met zo veel scherpte, lef en humor weten te schrijven en personages zo raak weten te typeren als de Ierse Anne Enright. (...) De vergeten wals zit vol prachtige zinnen die zo op een tegeltje kunnen. De roman legt de liefde in al haar facetten bloot en schijnt een pijnlijk licht op menselijke tekortkomingen in een tijd waarin een bruisende economie moet plaatsmaken voor een keiharde crisis.  
BOEK  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over verboden relaties
  • romans over overspel

Details:

Auteur(s)Anne Enright
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023466604
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's272
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte714 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten