Verdriet is het ding met veren-   eReader eBook

Max Porter • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

De laatste bestelling was 1 dag geleden.

Verdriet is het ding met veren is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Twee jongens in Londen worden geconfronteerd met een ondraaglijk verdriet als plotseling hun moeder sterft. De vader, biograaf van de dichter Ted Hughes, voorziet een toekomst met goedbedoelende bezoekers en een grote leegte. Op dit moment van tegenspoed wordt de familie bezocht door Kraai – tegenspeler, bedrieger, genezer, babysitter. Deze teergevoelige vogel voelt zich aangetrokken tot de rouwende familie en dreigt bij ze te blijven tot ze hem niet meer nodig hebben. Wanneer de weken tot maanden worden en de pijn van het verlies plaatsmaakt voor mooie herinneringen, begint het helingsproces van het drietal. Onverwacht humoristisch en waarlijk emotioneel: 'Verdriet is het ding met veren' is een debuut om nooit meer te vergeten. 'We missen onze moeder, we houden van onze vader, we zwaaien naar kraaien. Zo vreemd is dat niet.'

Dit boek in de pers

Het ontroerendste en grappigste boek over verdriet ooit.  
CONNIE PALMEN  

Een perfecte vertelling over wat het betekent om iemand te verliezen, maar nog steeds van de wereld te houden.  
THE GUARDIAN  

Prachtig vertaalde, ontroerende bespiegeling over familie, verlies en troost.  
Trouw  

Volkomen originele vertelling over rouw. Is het proza? Poezie? Een sprookje? Zijn het droombeelden? Verdriet is het ding met veren, het wonderbaarlijke debuut van Granta-redacteur Max Porter, is het allemaal en meer.  
De Volkskrant  

Wat een prachtig, bijzonder boekje is Verdriet is het ding met veren. Het is met niets te vergelijken. Een driedelige novelle in prozagedichten, korte fabels, hier en daar een toneelstukje, over een gezin waarin de moeder overleden is.  
NRC  

Misschien is literatuur slechts dit: een levenslang verzet tegen de dood.  
Knack  

Absurd, mooi, betoverend, vervreemdend, onvergetelijk.  
De Morgen  

Hoofdredacteur Granta imponeert met debuut. Rouwen tussen de todolijstjes door.  
De Standaard  


Reviews & recensies

Origineel taalgebruik en ontroerende thematiek. Ongelofelijk schitterend!

‘Verdriet is het ding met veren’ verraste me vanaf de eerste bladzijde. Het boekje is origineel qua taalgebruik en opzet, ontroerend qua thematiek en over het algemeen ongelofelijk schitterend. En dan te bedenken dat dit het debuut is van de Britse schrijver Max Porter. Dat belooft wat voor de toekomst. Een vader van twee jonge zoontjes staat er na het overlijden van zijn vrouw plots alleen voor. Totdat Kraai zich aandient in hun Londense huis, een fabeldier uit een gedichtencyclus van – de door de vader bewonderde - dichter Ted Hughes. Kraai helpt de drie door het rauwste verdriet heen en begeleidt ze tot ze hem niet meer nodig hebben. Herinneringen worden opgehaald en langzaam wordt ook vooruit gekeken. ‘Verdriet is het ding met veren’ wordt in ultrakorte hoofdstukjes opgediend, afgewisseld vanuit het perspectief van vader, de jongens of Kraai. Ik las het – genietend van werkelijk elke bladzijde - in één ruk uit.

Bekijk alle reviews van Art Rooijakkers 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over verdriet
  • donkere dromerigheid

Details:

Auteur(s)Max Porter
UitgeverijDe Bezige Bij
Vertaler(s)Saskia van der Lingen
ISBN9789023494607
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's113
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte823 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten